Осъдиха студент на пробация за заплаха срещу Барак Обама

Осъдиха студент на пробация за заплаха срещу Барак Обама
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американски студент бе осъден на три години пробация за постване на заплахи срещу президента Барак Обама във Фейсбук.

Негов сънародник бе обвинен в отправяне на смъртни заплахи срещу държавния глава по електронната поща.

Съдия Марша Кук постанови, че 21-годишният студент от югоизточния щат Флорида Хоакин Серапио е постъпил погрешно, но че няма доказателства той да е възнамерявал да изпълни отправените от него заплахи, предаде Би Ти Ви.

Серапио пледира виновен през май по обвинения в заплахи да убие или да навреди на президента.

В интернет пост младият мъж се заканил да забие куршум в главата на Обама. На друг той поискал помощ, за да убие президента. Заплахите били публикувани през февруари по повод реч, която Обама произнесъл в Университета на Маями.

Серапио изпратил извинително писмо до президента, в което определил своите действия като "детински и глупави". Съдията нареди на младия студент да постне във Фейсбук съобщение, в което да обясни какво се е случило.

Междувременно съд в северозападния град Сиатъл, щата Вашингтон, повдигна обвинения на 31-годишния Антон Калури в отправяне на заплахи за смърт срещу Обама по електронната поща. Калури освен това бил въоръжен и нападнал представител на ФБР при своя арест в предградие на Сиатъл във вторник.

Барак Обама и преди е ставал обект на подобни заплахи. Оскар Рамиро Ортега-Ернандес бе обвинен в опит за убийството на Обама, след като стреля по Белия дом през ноември, без да нарани никой. На Ортега са повдигнати общо 19 обвинения и той може да бъде осъден на доживотен затвор.

#Барак Обама #Президент на САЩ #САЩ #Флорида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино