Балотаж и в Плевен: Сигнал за купуване на гласове

Балотаж и в Плевен: Сигнал за купуване на гласове
A A+ A++ A

На балотажа в Плевен се очаква оспорвана битка, защото разликата между двамата кандидати не е голяма.

Днес изборният ден в Плевен започна спокойно, но късно снощи ОИК получи жалба от една политическа сила, че в жилищен комплекс "Сторгозия" представители на криминалния контингент от Враца купували гласове за единия от кандидатите. Полицията е започнала работа по случая. ОИК сигнализира и прокуратурата, очакваме и нейните решения. Набеденият кандидат пък каза, че всичко това е един черен пиар.

Извършени са проверки и по ромските махали, включително и в село Буковлък и по неофициална информация има четирима задържани.

От ОИК забраниха строго да се включват охранителните камери в секциите, за да се опази по този начин тайната на вота. Иначе избирателите тук са 115 000. Интересно е, че между двата тура 16 младежи получиха право да гласуват на изборите. Днес в Община Плевен кмет избират и 6 села, 11 села пък вече избраха своите управници.

Миналата седмица ви показахме едно интересно село Гривица. Днес там също има балотаж.

В село Гривица на първия тур имаше цели 9 кандидати за кмет, най-много в общината след град Плевен. Двама от тях стигнаха на балотаж и днес отново ще се състезават. Задаваме на хората от селото въпроса - защо толкова много кандидати, с какво ги привлича постът? Казват - селото е голямо с близо 1600 души, освен това е много близо до Плевен и има много политически партии тук.

Робертин Николов е един от седемте кандидат-кметове, който не успя да отида на балотаж.Робертин Николов, кандидат за кмет на Гривица от първия тур: Защото всеки си помисли, че може да бъде кмет, гледайки предишните години всеки си помисли, че може нищо да не прави и да си получава заплатката. Ама то не става така.

Каквато и да е причината да се кандидатира, новият кмет ще се изправи пред много проблеми за решаване. Най-належащия: "няма вода, непрекъснато я спират заради повреда в инсталацията", "непрекъснато има аварии от ВИК, канализацията е за смяна, тъй като е на много години".

Хората тук се оплакват и от боклуците, които затрупват селото и от обрасло с бурени гробище. Спомнят си и годините, когато развивали туризъм и тук пристигали по 30 рейса с румънски туристи на ден. Сега, музеят- костница, посветен на румънските войни, дали живота си за Плевен, пустее. Така че за бъдещия кмет, един от деветима, работа ще има предостатъчно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Местни избори 2019
Последно от Местни избори 2019

Всички новини от Местни избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници