Нинова за купуване на гласове: Този път беше много крайно, агресивно, арогантно и открито

Нинова за купуване на гласове: Този път беше много крайно, агресивно, арогантно и открито
A A+ A++ A

Изправихме се с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Нинова припомни, че БСП е успяла да спечели 4 областни града на изборите. Тя посочи, че в Шумен е имало много недействителни бюлетини. "Taм сме на кантар със 77 гласа по-малко за нас при около 400 невалидни бюлетини. Ще искаме допълнително броене на гласовете. Вероятно може да е и петата област за нас", добави Нинова

Лидерът на БСП коментира и темата за купуване на гласове. „Този път то беше много крайно, агресивно, арогантно и открито – без притеснения, че това е престъпление. За да купуваш гласове, трябва да имаш пари – пари има управляващата партия“, заяви тя и подчерта, че БСП се е изправила с 1 лв. субсидия срещу милионите на управляващите.

„Къде сте в Ямбол, г-н Борисов? Трета политическа сила, а градът беше крепост на ГЕРБ. Къде сте в Благоевград? Къде сте в Банско? Това ли трябва да ни е анализът на изборите – да си задаваме такива въпроси“, попита Нинова в отговор на думите на Бойко Борисов, че БСП не е спечелила в най-големите градове.

Тя посочи, че това, за което носи отговорност, е удвояване на гласовете в София. „Разликата между гласовете сега е 20 000 гласа при безапелационна победа за ГЕРБ на миналите избори“, подчерта лидерът на левицата.

Нинова коментира и думите на Бойко Борисов, че са „спрели в София червено-синята мъгла“: „Яд го е, че се обединиха хора срещу модела му на управление в София и България и лепи етикети. Изпуска си нервите, говори обиди. Това поведение показва страх, безсилие и яд“.

Тя посочи, че в годините, в които е председател на БСП, партията е в тенденция на повишаване на доверието.

"Наблюдавам тези дни, че Борисов тръгва по моя път, но закъсня. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст от това. Той ще започне реформа в партията, която аз водя от три години вече и сега има резултати. Закъсня Бойко Борисов", заяви Нинова във връзка с налагането на мандатност при кметовете на ГЕРБ. Тя каза още, че БСП са наложили и мандатност при председателя, докато Борисов „иска да бъде вечен”.

Според нея апатията и ниската избирателна активност са шамар за всички. "Да осъзнаем, че ние трябва да започнем да се променяме", каза още Нинова.

Тя коментира и работата на евродепутата Елена Йончева. На въпрос дали тя се бори с корупцията в България от Брюксел, Нинова отговори: "От това, което виждам, явно не". Тя посочи, че очаква повече действия от нея.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници