Хванаха 14 нелегални сирийци и каналджия

Хванаха 14 нелегални сирийци и каналджия
Граничарите хванаха 10 нелегални сирийски имигранти край Елхово. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Граничен полицейски наряд от Регионална дирекция "Гранична полиция" – Елхово забелязал хора, преминаващи турско-българската граница към 15 часа в сряда, съобщиха от МВР в четвъртък.

При проведената гранично-полицейска операция към 17 часа в землището на с. Голям Дервент са задържани 11 мъже. Един от тях представил турска лична карта.

Останалите заявили, че са сирийци и крайната им цел е Западна Европа. Всичките са задържани в ГПУ-Елхово.

Срещу сирийците ще бъдат образувани досъдебни производства за нелегално преминаване на границата, а срещу турския гражданин – за каналджийство.

В сряда гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в района на с. Крайново още четирима сирийци – семейство с двете им деца.

От МВР съобщават още, че по искане на холандските власти на ГКПП – Капитан Андреево са задържани семейство холандски граждани. Мъжът и жената са родени в иракския град Сюлеймания. Те са отвели без позволение четирите си деца от дома, в който непълнолетните са били поставени под закрила.

36-годишният А. К. и жена му са били с отнети родителски права. Децата са на възраст от 3 до 15 години, родени са в Холандия. В сряда лекият автомобил "Крайслер", с който пътувало семейството, пристигнал за излизане от страната на ГКПП - Капитан Андреево.

С разпореждане на хасковската окръжна прокуратура родителите са задържани в ГПУ-Свиленград за 72 часа. Представители на дирекцията "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето" са поели грижата за децата.

#нелегални имигранти #Елхово #гранична полиция #МВР #Голям Дервент #Болярово #Крайново #Капитан Андреево #ГКПП #сирийци #Сирия #Турция #българо-турска граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници