Миков атакува Нинова: БСП е аут в 100 общини, не трябва провалите да се крият

Миков атакува Нинова: БСП е аут в 100 общини, не трябва провалите да се крият
A A+ A++ A

Отлично представяне – само това не сме чули. Всъщност перспективата е мрачна. В 100 общини БСП не може да направи група в Общинския съвет, в 20 няма съветници, в други има по 1-2. Спомням си при предишен такъв резултат вътрешната оценка беше за спешни действия. Това заяви пред bTV бившият председател на БСП Михаил Миков.

По думите му победите в четири областни града са безспорен успех, но не трябва зад тях да се скриват провалите.

"Истинската картина е, че резултатите като гласове за листи, се увеличават с 43 000, от които голямата част - 40 000 души са в Русе и Варна. Само в 11 общини БСП може да направи мнозинство в Общинския съвет, но това може да стане с широк консенсус. Рамката сега е навсякъде с всекиго на всяка цена. Сега единствено с ГЕРБ не може да се сътрудничи, но във Варна вчера подкрепиха човек от ГЕРБ за председател на ОбС – това е част от размиването на образа на БСП на лява партия, заяви Миков.

Той призна, че Мая Манолова е постигнала успех в София и коментира ниската избирателна активност. " За мен най-тежките резултати на тези избори са, че над 50% от хората не излязоха да гласуват. Това трябва да стресне всички политически партии. На тези избори видяхме и опити за разправа с хората, които имат различно мнение с ръководството на БСП. Видяхме какво стана във Варна. Във Видин случаят също е специален. Има много клакьори около председателката Корнелия Нинова. Какво е бъдещето на Нинова, ще реши партията. По-големият въпрос е какво е бъдещето на БСП", каза Михаил Миков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници