„Комсомолская правда": Неблагополучно лято за руските туристи в България

„Комсомолская правда": Неблагополучно лято за руските туристи в България
В последните седмици в българските курорти зачестиха произшествия с участието на туристи от Русия, пише в събота в. „Комсомолская правда". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В последните седмици в българските курорти зачестиха произшествия с участието на туристи от Русия, пише в събота в. „Комсомолская правда".

Вестникът споменава инцидент, при който руската актриса Елена Кондулайнен пристигнала за участие в международен детски кинофестивал и си счупила ръката, предаде БГНЕС.

Изданието не пропуска да припомни и завършилата трагично крамола между руска съпружеска двойка, при която жената убива с нож съпруга си и поразената от инсулт и впоследствие изпаднала в кома туристка от Санкт Петербург.

„Комсомолская правда” завършва изброяването, отделяйки място на ситуацията с руските туристи, в резултат от банкрута на българския туроператор „Бългериън вип туърс” (БВТ).

След като компанията обяви, че е във фалит, някои от туристите били шантажирани от хотелиери, които поискали от тях повторно да заплатят пребиваването си.

Вестникът цитира заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, че с обслужването на руските клиенти на банкрутиралата фирма ще се занимаят други туроператори.

По думите на българския зам.-министър всички туристи, които вече се намират в България или са пред заминаване могат нормално да изкарат отпуската си, пише „Комсомолская правда".

Общо от банкрута на БВТ са засегнати близо хиляда души, сред тях граждани на Русия, Иран, Казахстан и Румъния.

#Русия #туристи #Комсомолская Правда #Санкт Петербург #Бългериън Вип Туърс #БВТ #Иво Маринов #зам.-министър на туризма #България #Иран #Казахстан #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници