Станишев: Промяната е Европа вече се случва

Станишев: Промяната е Европа вече се случва
Станишев изрази подкрепата на ПЕС за литовските социалдемократи преди парламентарните избори, които ще се проведат в Литва на 14 октомври тази година. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Промяната в Европа вече се случва – един след друг следват успехите на социалистите и социалдемократите, следващата стъпка е победа в Литва, заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на XXV Конгрес на Литовската социалдемократическа партия, цитиран от пресцентъра на БСП.

Станишев изрази подкрепата на ПЕС за литовските социалдемократи преди парламентарните избори, които ще се проведат в Литва на 14 октомври тази година.

„Ако нашето политическо семейство води ЕС, той ще бъде позитивна сила за промяна", изтъкна президентът на ПЕС.

Според него е важно европейските социалисти да покажат на гражданите своята увереност, че са способни да дадат нова посока на Европа.

„Заедно можем да изградим една различна Европа, която е справедлива и за която грижата за хората е на първо място", добави президентът на ПЕС.

Сергей Станишев подчерта, че политиката на десните правителства и липсата на истинско лидерство от тяхна страна доведе до трагичната ситуация, в която е изпаднала Европа.

В отговор на това ПЕС предлага своя алтернативен план, който ще осигури растеж, работни места и инвестиции.

„Ние работим усилено, за да върнем солидарността между страните в ЕС, да започне икономическото възстановяване на Европа и да има социална стабилност", отбеляза президентът на ПЕС.

По думите му ЕС трябва да бъде конкурентен, но и да гарантира фундаменталните социални права на своите граждани.

Станишев изтъкна, че ПЕС обръща специално внимание на младите хора в Европа, 5.5 милиона от които са безработни.

Европейските социалисти предлагат въвеждането на „Младежка гаранция", която ще спомогне за решаването на проблема с младежката безработица.

„Няма да се откажем да настояваме тази мярка да стане част от европейското законодателство. За нас това е ключов приоритет за 2012г.", заяви Станишев.

#Сергей Станишев #ПЕС #БСП #Литва #ЕС #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници