Все още продължава срещата на медицинските сестри с министър Младен Маринов

Все още продължава срещата на медицинските сестри с министър Младен Маринов
A A+ A++ A

Лидерките на протеста на медицинските сестри подават конкретни сигнали за нарушения в болниците на среща с вътрешния министър Младен Маринов. През цялото време на протеста сестрите информираха за различни злоупотреби в болниците и за това къде се губят парите, които биха могли да отидат за достойно и адекватно заплащане на техния труд.

Срещата на сестрите с вътрешния министър още не е приключила. Припомняме, че тя беше уредена от премиера Бойко Борисов, когато той покани на разговор протестиращите сестри от палатковия лагер пред Министерския съвет.Очакваме да разберем естеството на сигналите, които имат да подават медицинските сестри, също така - защо се налага и тук тези сигнали да бъдат подавани, тъй като те вече са информирали Министерството на здравеопазването и прокуратурата.

Какво може още да направи МВР по тези сигнали, следва да разберем. Най-вероятно става дума за сигнали за злоупотреби, за подаване на неверни данни в отчетите към Здравната каса, за прикриване на осигурително време и стаж на сестрите към НОИ. Това са сигнали, които са поставени още от началото на протеста, а здравният министър е казал, че е запознат с тях и по тях се работи.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници