Какви ще бъдат тенденциите при храната през 2020 година

Какви ще бъдат тенденциите при храната през 2020 година
A A+ A++ A

Какво общо имат овесеното мляко, пицата от карфиол и храните, богати на пробиотици? Всички те бяха супер модерни през 2019 година. Тази година ще бъде запомнена и с многото алтернативи на месото, храненето с храни с ниско съдържание на въглехидрати и веганските ястия. Като цяло здравословното хранене беше тенденция през 2019 година, но вече е време да разберем какво ще ни донесе 2020 година по отношение на храната.

1. Още повече протеин на растителна основа През 2019 година се появиха много храни на растителна основа, които са богати на протеини. Истината е, че това не са нови храни, просто хората започнаха да ги откриват. И това ще продължи да се случва и през 2020 година. Като цяло хората ще започнат да консумират по-малко червено месо и ще си набавят все повече протеини от растителни храни, като соя, фасул, семена от диня и т.н.

2. Повече храни на растителна основа, но не само Веганството е много обсъждана тема и има много противоречиви мнения по въпроса. През 2020 година ще има повече интерес към пропускането на животинските продукти, но не и строгото веганство. Ще се появят предизвикателства като "Понеделник без месо" или снаксове на растителна основа. Идеята е хората да включат повече растителни храни в менюто си, но не и да се отказват от животинските на 100%.

3. Нова ера на моктейлите! Моктейлът е коктейл, който не съдържа алкохол. "Сухият януари" е популярен начин да започнете годината по-здравословно, но все повече и повече хора започват да се въздържат от употребата на алкохол целогодишно. Истината е, че всяко следващи поколение започва да пие все по-малко алкохол. Именно поради тази причина, моктейлите или безалкохолните коктейли се завръщат с пълна сила и ще ги виждаме във всички барове през 2020 година.

4. Все повече алтернативи на млякото 2019 година със сигурност беше годината на овесеното мляко. Вече може да се намерите растителен заместител на млякото в почти всеки магазин и всяко заведение. И тъй като все повече хора започват да следват режим на хранене, който изключва животинските продукти, все повече растителни алтернативи на млякото ще стават популярни- бадемово, орехово и т.н. Очаква се през 2020 година да се появят и още алтернативи на млечните продукти- йогурти, сметани и т.н.

Вижте повече на: Jenite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино