(СНИМКА) Тоско е пребит ужасяващо, няма да простим, заричат се родителите на убития в Солун фен на Ботев

(СНИМКА) Тоско е пребит ужасяващо, няма да простим, заричат се родителите на убития в Солун фен на Ботев
A A+ A++ A

Покрусеното семейство на пребития в Солун от въоръжени с метални тръби, боксове и ножове хулигани от агитката на ПАОК, а после и прегазен от кола Тоско Бозаджийски е в шок след черната вест за кончината на 28-годишния им син. Сестрата на младото момче разкри, че му е оставал само 1 изпит, за да се дипломира като юрист и да стартира кариера в тази сфера.

Бащата Георги Бозаджийски, майката Александра и сестрата Петя днес са били в Солун, за да разпознаят тялото на Тоско и да са с него при транспортирането до Пловдив. Пред екип на bTV в Гърция те се съгласиха да говорят за трагедията: 

"Чухме се с него минути преди фаталните случки. Каза, че си тръгва за България. После е станало страшното. Моето дете е убито, аз няма да простя на убийците му и ще настоявам да получат най-тежките наказания, които законът предвижда. Показаха ни го - беше ужасно. Пребит. Просто пребит", заяви Георги Бозаджийски.

"Не е нормално това да се случва в 21 век в европейска държава. Искаме сурови наказания, за да няма повече пострадали млади хора", добави през сълзи майката на Тоско - Александра.

"Той беше много интелигентен и никога не е проявявал агресия, не е футболен хулиган, а председател на фенклуба на Ботев на национално ниво", каза сестра му - Петя.

Феновете на Ботев, които са побратимени с Арис и често си разменят визити, са категоични, че няма да оставят нещата без последствия за агитката на ПАОК, без да уточняват какво имат предвид.

Иначе - тримата задържани след зверството са вече с повдигнати обвинения. Двама от тях са хулигани от ПАОК, а техни съучастници с маски се издирват.

Младата жена, която е блъснала Тоско и е избягала (предала се е сама на другия ден) не е фенка, а случайно е била на мястото. И тя обаче ще отговаря пред закона за предизвикване на смърт по непредпазливист, а гръцките закони в тази част са доста по-сурови от българските, където често се произнасят условни присъди. 

Именно прегазването е причината за леталния изход за Тоско, сочи аутопсията, твърдят медии в Гърция. След като гумите на мерцедеса минават през него той получава кръвоизлив в стомаха, а тазът му е натрошен.

Босът на Арис взе отношение по темата и обяви:

"Фенът на Ботев е наш брат. Ясно е, че нямаше да попадне под гумите на кола, ако преди това не бе зверски бит и захвърлен на пътя, точно феновете на ПАОК са виновни за смъртта му. Арис ще поеме разходите по трансспортирането на тялото до България и ще следи как тече разследването на случая".

Опелото и погребението на Тоско Бозаджийски са утре в Пловдив, а процесията стартира в 13:00 часа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници