Служители на EVN в Сливен се възползваха от организирания прием за подмяна на лични документи

Служители на EVN в Сливен се възползваха от организирания прием за подмяна на лични документи
A A+ A++ A

От началото на годината в сектор БДС са подменени 2467 лични карти с изтекъл или изтичащ срок на валидност. От тях за Сливен са 1873, Котел 141, Нова Загора 311 и 142 за Твърдица. По данни към 31.01.2020 до края на годината подлежат на подмяна 22589 лични карти за цялата област. Поради големия брой на документите за подмяна и очакваното натоварване на звеното БДС в град Сливен Областната дирекция на МВР информира гражданите, че могат да се възползват от „организирания прием”.

До този момент три големи държавни учреждения са се възползвали от тази възможност, като мобилен екип на място извършва процедурата по подаване на заявления и съответната биометрия. Днес служители на EVN в град Сливен имаха възможност на работното си място да подадат заявления за подмяна на лична карта и по желание за издаване на задграничен паспорт. Плащането става на място с ПОС терминал при служителите на БДС. Готовите документи също ще се получат на място в офиса.

Процедурата е улеснена и цели да осигури удобство на гражданите, както и да се избегне голямото струпване на хора пред паспортната служба в град Сливен. От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес. Видно от седмичната справка за броя на приетите заявления най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При желание от страна на гражданите, за да се избегне чакането и други неудобства, могат да направят подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където приетите заявления са значително по-малко. От сектора напомнят още, че в районните управления се приемани заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС на български граждани за обикновена услуга в случаите на подмяна, поради изтичане на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат. Издаване на първоначално СУМПС, при придобиване на нова категория, при замяна на СУМПС, издадено в чужбина, и бърза услуга ще се извършва само в сектор „Пътна полиция“- Сливен.   Данни за ежедневната натовареност на звената БДС в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица може да се намери на електронната страница на ОДМВР-Сливен mvr.bg/sliven

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници