Microsoft Office 365 вече може да се изпробва и в България

Microsoft Office 365 вече може да се изпробва и в България
A A+ A++ A

От днес българските бизнес потребители могат да тестват Microsoft Office 365 - облачната услуга от следващо поколение, която осигурява новини начини за продуктивност. Пакетът включва приложенията на Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook и други), Microsoft Exchange, SharePoint и Lync, които в комбинация осигуряват удобно решение за комуникация и съвместна работа. Всеки, който желае, може да тества Office 365 за по-малки фирми и за големи компании безплатно в рамките на 30 дни чрез регистрация на: http://www.office365.com . Тестовият период реално ще е по-дълъг, тъй като комерсиалното предлагане на услугата в България е планирано за края на първото тримесечие на следващата година.

Потребителите, които започнат да тестват услугата, ще могат да продължат да я използват и след като бъде пусната в продажба, като използват същите акаунти, които са използвали в периода на тестването. В случай че изпробвалите я решат да не се абонират, ще имат на разположение месец, за да изтеглят своята информация и да я запазят в компютъра си.

Основното предимство на Office 365 е улеснената съвместна работа, без значение къде се намират служителите и екипите, като е възможно да се използват всякакви устройства, вкл. мобилен телефон. Подобно решение носи и икономии по отношение на администриране и обновяване на хардуера. Една от първите български компании, преминали към Microsoft Office 365, e "БГСервиз" ООД. Компанията има над 40 служители, работещи в офисите на компанията в София, Пловдив и Варна, а процесът по планиране, тестване и миграция на всички потребители е станал в рамките на 3 работни дни, като през това време не е бил прекъсван достъпът на служителите до електронната поща. Резултатите след внедряването на услугата се изразяват в намалено време за администриране на локалната инфраструктура, спестяване от обновяване на хардуера, повишена продуктивност на персонала, което се дължи на постоянния достъп до услугите, независимо от мястото, икономии от командировки между офисите и разбира се, в повишено ниво на сигурност за фирмената информация.

Office 365 ще се предлага срещу месечна такса от 1,79 до 25,50 евро за потребител, в разнообразие от планове, които отговарят на потребностите на компании с различен размер. С Office 365 за малки компании клиентите могат да работят пълноценно с уеб приложенията на Office, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online срещу 5,25 евро за потребител на месец. Тези инструменти предоставят на всеки непосредствен достъп до имейл на корпоративно ниво, споделени документи, незабавни съобщения, видео и уеб конферентни разговори, портали и много други. За големи компании Office 365 предлага набор от опции, вариращи от ползването на обикновен имейл до цялостна инфраструктура за бизнес продуктивност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници