Асад в телевизионно интервю: Ще победим, но трябва време

Асад в телевизионно интервю: Ще победим, но трябва време
В интервюто президентът Башар Асад признава, че неговият режим още не е спечелил битката с бунтовниците, за което ще е нужно още известно време. Снимка: САНА/ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Сирия Башар Асад е коментирал кризата в държавата в специално интервю за лоялната на режима телевизия „Ал Дуня", което ще бъде излъчено вечерта в сряда.

„Президентът на Сирийската арабска република Башар ал Асад даде специално интервю за телевизия „Ал Дуня", в което говори за събитията н Сирия и в района", съобщи телевизията, цитирана от АФП и БГНЕС.

Изненадващата медийна изява на президента, изправен вече 17 месеца пред набиращата сила въоръжена опозиция, ще бъде излъчено в 18:00 часа по Гринуич.

В него президентът признава, че неговият режим още не е спечелил битката с бунтовниците, за което ще е нужно още известно време.

„Казано накратко, ние настъпваме, ситуацията на бойното поле е по-добра, но още не сме побелили, за това ще трябва още време," посочва Башар Асад.

Той говори също за дезертьорствата в армията и подчертава, че страната трябва да бъде „прочистена".

Башар Асад казва също така, че създаването на буферна зона за бежанците, за каквато говорят Западът и Турция, е „нереалистично".

„Мисля, че да се говори за буферни зони, първо, такъв въпрос не е обсъждан и, второ, тази идея е нереалистична дори за враговете на Сирия," обяснява сирийският президент.

#Сирия #Башар Асад #интервю #бунтовници #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"