Каракачанов: На "Шипка" днес ще има официален ритуал с почетна рота и оркестър въпреки забраната

Каракачанов: На "Шипка" днес ще има официален ритуал с почетна рота и оркестър въпреки забраната
A A+ A++ A

"На връх "Шипка" днес ще има официален тържествен ритуал с почетна рота, почетен караул, гвардейски оркестър, ще бъдат отдадени всички почести пред Паметника на свободата"!

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Епицентър. бг в отговор на въпроса дали армията ще спази заповедта на областната управа в Стара Загора, с която вчера се отмениха офциалните тържества на паметния връх  в чест на националния празник Трети март.

Армията се ръководи от устави, а не от нечии заповеди. Щом върховният главнокомандващ е на върха, армията изпълнява неговите заповеди, посочи още военният министър.

Каракачанов обясни, че местният гарнизон на 61-ва Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден генерал Деян Дешков, ще бъде на връх "Шипка".

 Припомняме, че вчера от областната администрация на Стара Загора съобщиха, че по препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за днес - 3 март, официален ритуал за честване на 142 годишнина от Освобождението на България, се отменят.

 "Никой не може да отменя уставите на армията", посочи министър Каракачанов, който недоумява как може да бъде отменено нещо, което се извършва по уставите на БА.

 Въпреки отмяната държавният глава обяви вчера, че днес ще участва в отбелязването на Националния празник – 3 март на връх Шипка от 11.00 часа. Румен Радев ще поднесе цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай Националния празник на България. 

Отмяната няма да спази и председателят на парламента Цвета Караянчева, която също ще се качи на връх "Шипка", ще отдаде почит и ще произнесе слово.

Тогава изниква въпросът - защо областната управа в Стара Загора издаде заповед, която никой не може да изпълни? И какво се целеше с тази абсурдна заповед?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници