Бойко кашля, съжалява, че се е прегръщал и целувал с 10 000 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бойко кашля, съжалява, че се е прегръщал и целувал с 10 000 души (ВИДЕО+СНИМКИ)
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов съжали за вчерашното си посещение в село Пристое и в Шумен, което бе превърнато в поредно риалити шоу, излъчвано на живо. Министър-председателят тогава посети кушия, която събра голям брой хора.

На днешното извънредно правителствено заседание по случай откритите случаи на коронавирус у нас той обяви: „Коронавирусът не подбира! И аз вчера направих голяма глупост, ама нямаше коронавирус и ние подценявахме. На 3 март забранихме, казахме, не забранихме, а препоръчахме – никой не го спази. И аз вчера се натиках сред 10 хиляди души, се прегръщах и целувах. Така че...“

Борисов на няколко пъти се изкашля по време на заседанието.

Той призова министрите и представителите на Националния оперативен щаб за борба със заразата да дадат пример как се спазват мерките.

„Щото, да не казвам с имена, ама в Италия виждате – министри има, има началник-кабинети, Деница! (Деница Желева – началник на Политическия кабинет на министър-председателя – б.а.) Седиш от три метра и с маска вече при мене! Не е шега. Дори това събиране без маски на толкова хора също не е...“, каза Борисов по повод извънредното правителствено заседание.

На него бе одобрено предложение да се затворят кината и театрите в цялата страна заради коронавируса.

Борисов отхвърли вариант да се ограничи влизането и излизането в засегнатите засега градове – Плевен и Габрово.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници