140 души са имали контакт с болните от коронавирус в Габрово, в Плевен бройката е неясна

140 души са имали контакт с болните от коронавирус в Габрово, в Плевен бройката е неясна
A A+ A++ A

Кризисният щаб, който информира обществеността и предлага мерките за борба с коронавируса оповести последните данни и новости около официализираната и у нас зараза. Както е известно общо 4 души - по двама в Плевен и Габрово са болни от COVID-19.

"Броят на контактните лица в Габрово, които са имали досег със заболелите е 140. В Плевен все още нямаме точната бройка на контактните лица. Всички проби пътуват към София. Казах вече за капацитетите на лабораториите и мисля, че тази вечер и нощ няма как да можем да дадем повече информация. Най-вероятно това ще стане утре".

Това заяви ръководителят на щаба за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който даде последни за COVID-19 у нас. "Лицата с потвърден коронавирус са четири. Няма промяна в бройката им. Към момента няма данни служители на болниците да показват симптоми на коронавирус. Същото важи и за най-близките на пациентите с коронавирус. Тезата, че нулевият пациент е влязъл от Гърция отпадна. Към момента не мога да коментирам друго по тази тема", добави той.

"В България, а и по света няма специалисти по лекуване на коронавирус. Всички вирусолози и грипни специалисти у нас работят почти без почивка и денонощно", обясни бе Мутафчийски. 

Предвид факта, че болните страдат от коронавирус от доста дни, то се очаква утре бройката на заболелите да скочи, защото е ясно, че болестта, тъгнала от Китай, е много по-заразна от върлуващия у нас сезонен грип от тип Б.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници