Вижте как дезинфекцират градския транспорт в столицата (ВИДЕО)

Вижте как дезинфекцират градския транспорт в столицата  (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Центърът за градска мобилност в столицата публикува видеоклип, от който се вижда как средствата на градския транспорт се дезинфекцират срещу разпространението на коронавирус. Мерките засягат всички автобуси, тролеи, трамваи, както и метрото и метростнциите. С дезинфектанти се обработват и парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си.

До този момент няма потвърден случай на заразен с новия вирус в столицата, но кметът Фандъкова свика още вчера софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19. Създадена е организация Втора градска многопрофилна болница да поема случаите на заразени с корона вирус, в случай, че такива бъдат регистрирани. Създадени са планове за действие в „Пирогов“, Александровска болница, Военномедицинска академия, Белодробна и Инфекциозна болници, както и общинските лечебни заведения.

Всички училища на територията на София продължават да са в грипна ваканция. Детските градини работят със засилен филтър на входа за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въведена е допълнителна дезинфекция на детски градини и общински социални центрове.

Всички помещения на институции, които работят с граждани, се дезинфекцират по 4 пъти на ден. Тези мерки се препоръчват и на всички обществени сгради и търговски обекти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници