Маринов: Паниката може да нанесе повече щети, отколкото самия вирус

Маринов: Паниката може да нанесе повече щети, отколкото самия вирус
A A+ A++ A

Още с първите новини от Китай за коронавируса ние предприехме и първите действия - в началото по летищата и въздишните граници, бяха инстралирани термокамери.

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на изслушване във вътрешната комисия на НС.

По думите му ситуацията се развива изключително динамично.
България е една от първите държави, която взе мерки, италианците не правиха почти нищо. Благодарения на тези мерки вирусът дойде по-късно до нас. Всички са в готовност и към момента успяваме да отпработим всички случаи своевременно, каза вътрешният министър.

Той се надява да успеем сами да си произвеждаме защитните маски и костюми, за да не се налага да зависим от други страни.

Всички трябва да се стремим да действаме рационално и да не всяваме паника. Не случайно щабът дава официални брифинги всеки ден.

Днес продължава установяването на лицата, които са контактували със заразените пациенти, каза Младен Маринов.

Паниката може да нанесе повече щети, отколкото самия вирус, категоричен е той.

Той припомни, че препоръките са за много силна лична хигиена.

На задържаните контрабандни маски на границата тепърва ще бъде изясняван произходът, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в парламента. Той припомни, че до момента при два опита за незаконен износ са задържани над 27000 маски.

След тази процедура, както за всяка друга контрабандна стока, и тези маски ще бъдат одържавени и ако е възможно, ще бъдат използвани.

Имаше затруднение с личните средства за защита, но след пристигането на пратка от Турция нещата се нормализират. Те ще бъдат раздадени приоритетно, посочи той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници