Банско остава под карантина за две седмици

Банско остава под карантина за две седмици
A A+ A++ A

Банско е под карантина за две седмици. През това време се забранява влизането и излизането от града. 

Жителите на Банско, които са били извън града, ще могат да се върнат в него до 20:00 ч. днес. Всички бусове, които носят хранителни продукти към населеното място ще бъдат дезинфекцирани влизайки и излизайки от него.

Блокадата падна снощи малко преди 20:00 ч., стигна се и до леко напрежение. Тези, които се прибираха в Банско успяха да го направят, а тези които излизаха почакаха малко по-дълго тъй като минаваха през медицински контрол и дезинфекция.

Засега 3-ма от 81 от заразените с коронавирус у нас са от Банско, но анализът на резултатите показва, че районът е рискова зона заради преохлаждането на горните дихателни пътища на туристите. 

Огромна част от хотелите в курорта не работят. По последна информация от снощи, на територията на Банско има около 200 туристи.

А, всички посетители на хотел в центъра на София са поставени под карантина заради настанени туристи от Банско. На мястото има полиция, която следи за спазването им.

До ситуацията се стигна, след като един от туроператорите не разбира, че туристите трябва да бъдат извозени от Банско до летището. Очаква се специален ескорт от специалисти със специална екипировка, който да откара групата.

Останалите туристи, които са останали в Банско, също ще бъдат извозени и върнати по родните си места с чартърни полети.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино