Един от символите на Пловдив хлопна кепенци

Един от символите на Пловдив хлопна кепенци
A A+ A++ A

43 години след откриването си, една от емблечите на Пловдив - Новотела за първи път затвори врати. Причината е мерките за сигурност и ограниченията за пътуване, въведени от българските власти с цел максимална социална изолация, чиято цел е да бъде предотвратено разпространението на заразата от коронавирус.

Вчера последният гост на хотела е бил изпратен и цялата сграда е затворена. Всички комуникации са изключени, басейнът е изпразнен, търговските обекти на партера са затворени. Персоналът е в отпуск. Засега хотелът е затворен до 13 април.

Хотелът е открит през 1977 г. от френската верига хотели „Новотел“ и съгласно споразумение с българското правителство след кратковременна експлоатация от страна на френския партньор преминава в собственост на държавата. До 1990 г. е част от международната хотелска верига „Интерхотели“. През 1997 г. става частна собственост на приватизационен фонд „Петрол фонд“. По-късно фондът е преобразуван в ”Синергон холдинг“ АД. Хотелът е бил част от международната туристическа верига „Акор“. 

Преди една година Гранд хотел Пловдив бе закупен за 20 милиона от компанията "Българско туристическо дружество Глобал турс", свързана с бизнесмена Сава Чоролеев, припомня пловдивския сайт trafficnews.bg. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници