105 са вече официално заразените, Пловдив влезе в статистиката! И дете на 8 г. е с коронавирус

105 са вече официално заразените, Пловдив влезе в статистиката! И дете на 8 г. е с коронавирус
A A+ A++ A

Шефът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски оповести обновени данни, а лошото е, че има 11 нови случая, с които заразените стават 105 официално потвърдени. Пловдив вече влиза в статистиката с двама души. Сред новите случаи има и дете на 8 години.

Болшинството от заразените у нас са в задоволително състояние стана ясно на следобедния брифинг във ВМА. Само един от пациентите е в тежко състояние.

Всички деца са безсимптомни. Има едно дете, завърнало се от чужбина с много висока температура, но неговия тест все още не е готов, обяви Мутафчийски.

За случаите в Пловдив той разясни: Единият е в Инфекциозното в града и е местен, а другият е приходящ и се лекува под карантина в апартамент под тепетата. 

Мутафчийски отбеляза, че само клошарите са останали по улиците и посочи, че гражданите спазват все повече рестрикциите (бел. ред. - ако влезе по малките квартали из София и Пловдив не се знае дали ще поддържа мнението си). Ще сигнализираме в Столична община за хората изпаднали в това положение

Ген. Мутафчийски припомни, че всеки, който наруши карантината попада под ударите на властта и отбеляза, че вече има много такива случаи. 

"Преглеждане качествено на 40 хиляди души, които се прибират на територията на страната е невъзможно. Казах, че моделът на мерките ще се промени. Предприехме ги с по-голямата рестрикция и отцепването на цели населени места. Към момента не се предвиждат нови промени", допълни той и припомни, че най-големият ефект в тази ситуация е изолацията. 

"60-годишен шофьор от Банско е починал. Хвалел се е, че е пробил блокадата, но аутопсията ще покаже от какво точно си е отишъл човека", каза той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници