„Айзък" отслабва, ветровете вече духат с едва 55 км/ч

„Айзък" отслабва, ветровете вече духат с едва 55 км/ч
Според първите оценки на специализираната компания „Екекет" щетите от „Айзък" ще са около 2,5 млрд. долара – доста по-малко от 125-те млрд. загуби от „Катрина" през 2005 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ураганът „Айзък" отслабна до тропическа депресия в четвъртък, след като преди това заля с дъждове югоизточните части на щата Луизиана и причини наводнения.

Последното съобщение на Центъра за наблюдение на ураганите от полунощ, българско време, за „Айзък" завършва с ветрове, които не надвишават 55 километра в час, предаде БГНЕС.

Във вторник „Айзък" връхлетя Луизиана като ураган от първа категория.

Повече от 760 000 души все още нямаха електрозахранване в четвъртък вечерта в Луизиана, Мисисипи, Арканзас и Тексас.

Според първите оценки на специализираната компания „Екекет" щетите от „Айзък" ще са около 2,5 млрд. долара – доста по-малко от 125-те млрд. загуби от „Катрина" през 2005 г.

Около 60 000 души бяха евакуирани в Луизиана заради опасност от скъсване на стената на язовир на река Тангипахоа, който е в съседния щат Мисисипи.

Язовирът е на около 160 км от Ню Орлиънс, който обаче не бе заплашен.

Ню Орлиънс не пострада силно от „Айзък", тъй като устояха дигите по река Мисисипи, изградени след големите наводнения в града по време на урагана „Катрина" преди седем години.

#САЩ #Луизиана #Мисисипи #Тексас #Ню Орлиънс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници