Барозу насърчава Борисов да продължава със съдебните реформи

Барозу насърчава Борисов да продължава със съдебните реформи
По думите на председателя на ЕК важни стъпки бяха направени, но е необходимо усилието да продължи от гледна точка на правителството и парламента, но и на съдебната власт. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу насърчи премиера Бойко Борисов да продължава с реформите в съдебната сфера и борбата с корупцията.

„Насърчавам министър-председателя да продължава реформите в съдебната сфера и борбата с корупцията”, каза Барозу на пресконференция след срещата си с Борисов в Министерски съвет и откриването по-рано в петък на втория диаметър на софийското метро, съобщи БТА.

По думите на председателя на ЕК важни стъпки бяха направени, но е необходимо усилието да продължи от гледна точка на правителството и парламента, но и на съдебната власт, на медиите, на гражданското общество.

Всички трябва да настояват нещата да се подобрят в тази област, каза още Барозу и допълни, че затова е важно какви нов Висш съдебен съвет и главен прокурор ще бъдат избрани, защото това ще бъде съдебната власт през следващите години, допълва Дарик радио.

Председателят на ЕК потвърди подкрепата на Комисията за влизането на България в Шенгенското пространство.

„България отговаря на изискванията и този въпрос трябва да бъде решен, колкото е възможно по-скоро, така че българските граждани да се ползват с всичките ползи на членството на страната в ЕС”, подчерта Жозе Мануел Барозу.

#Европейската комисия #Жозе Мануел Барозу #председател на ЕК #ЕК #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Шенген #метро #Висш съдебен съвет #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници