Великденски пакети за нуждаещи се хора от Община Видин

Великденски пакети за нуждаещи се хора от Община  Видин
A A+ A++ A

Инициативата за подпомагане на нуждаещите се е на народния представител Владимир Тошев и на местното ръководство на ПП ГЕРБ. Дарението за Великденските празници бе предоставено днес на Общината. Със закупените продукти общински служители приготвиха над 400 пакета, предназначени за възрастни самотно живеещи лица (251 души), за потребители на Домашния социален патронаж (93 души) и на Диетичната кухня (76 души).

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова изказаха благодарност към дарителите за желанието им да бъде оказана помощ на най-уязвимите групи от населението по време на извънредната ситуация заради COVID-19. „Все такива добри жестове на внимание да правите и помагайте на този прекрасен край, от който сте избран, защитавайте интересите и на Община Видин, и на всички останали общини в региона“ – с тези думи д-р Ценков се обърна към народния представител и пожела светли празници на всички. Борисова отбеляза, че фирмата за кетъринг, която осигурява обяда на самотно живеещите възрастни хора, е приготвила храна както за утре, така и за петъчния ден. Тя подчерта, че подобни жестове на благотворителност ще помогнат на хората от уязвими групи да посрещнат празниците с усещането, че са обгрижвани и изпълнени с надежда за по-добри дни. Владимир Тошев от своя страна също благодари на Общината за съдействието да се реализира инициативата, както и на представителите на ПП ГЕРБ – за проявената отзивчивост и човечност.

Той изрази удовлетворението си от факта, че хората от Видин и Видинска област проявяват нужната дисциплина в тези трудни дни на социална изолация и благодарение на съвместните мерки и работа на всички институции заболеваемостта до този момент е на ниско ниво. Великденските пакети съдържат козунаци, яйца и други храни. Община Видин организира разпределянето и доставката им по домовете. Те ще бъдат раздавани в навечерието на празниците, като в акцията ще участват работещи в Социалния патронаж и доброволци. Кметовете и кметските наместници по места създават организация, за да достигнат пакетите навреме до потребителите. Припомняме, че в началото на извънредното положение във връзка с разпространението на коронавируса, Община Видин инициира кампания за закупуване и доставяне на хранителни продукти и лекарства на самотно живеещите възрастни хора по домовете. В нея се включиха служители от Общината и доброволци. Открит е горещ телефон, на който желаещите правят заявки. Инициативата ще продължи до излизане от кризисната ситуация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници