Среща със Samsung Galaxy Note II

Среща със Samsung Galaxy Note II
A A+ A++ A

Малко след премиерата на Samsung Galaxy Note II успяхме да се срещнем с него лично на щанда на корейската компания на IFA 2012 и устройството определено ни остави с добри впечатления. Връзката с Galaxy S III e очевидна - не само в дизайнерско отношение, но и при софтуера, а подобренията в работата с включената писалка са значителни и определено биха допаднали на потребителите търсещи удобен начин за въвеждане на информация. Устройството осигурява по-голям дисплей от предшественика му, но в същото време успява да запази размерите на корпуса достатъчно компактни, за да може да се побере в джоб. В интерес на истината те са като на Galaxy Note, но пък екрана е увеличил диагонала си до 5,5"от 5,3", което означава, че рамката около него е намалена. Устройството вече е с по-заоблени форми, а материалите на изработка са същите като тези в Galaxy S III - пластмаса с текстура, имитираща алуминий, върху която има гланцово покритие.

Другата голяма промяна е засегнала писалката, която е по-дълга и по-дебела и вече има гумен връх, който прави писането или рисуването върху екрана много по-удобно. Тя е съвместима и с Galaxy Note, но все пак няма как да бъде побрана в устройството. AMOLED екрана е впечатляваш, макар и с малко по-ниска резолюция от тази на първото издание - 1280 x 720 вместо 1280 x 800 пиксела, но това не се забелязва. Интересно ще бъде да видим дали тази разлика няма да попречи някои от функциите на устройството да достигнат и до предшественика му.

Подобренията в интерфейса са интересни и определено полезни - Air View дава бърз поглед към различно съдържание (снимки, видео, записи в календара и т.н.) само със задържане на писалката над екрана, функцията S Note получава своя страница от основния екран на телефона, а когато писалката бъде извадена автоматично се отваря нова бележка. Устройството работи много бързо, но това не е изненадващо заради четириядрения процесор с честота 1,6GHz и 2GB RAM.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино