Учени: Лятото няма да убие коронавируса

Учени: Лятото няма да убие коронавируса
A A+ A++ A

Учени от Канада са анализирали мартенската статистика на темпото на разпространение на COVID-19 в различни части на света и са стигнали до извода, че метеорологичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието на вируса.

"Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. От друга страна, нашите наблюдения сочат, че строгостта на ограничителните мерки е в пряка зависимост със скоростта на разпространението на заразата. Засега това е единственият ефективен метод за борба с COVID-19 и е много важно той да бъде поддържан", заявява епидемиоложка, предава bTV.

Канадските учени са обобщили резултатите от медицинските служби на 144 страни и региони в света, когато броят на заболелите от COVID-19 достигнал 375 000 души.

С помощта на тези данни, учените изчислили темповете на разпространение на вируса в различните държави, разположени в различни климатични пояси, като сравнили броя на болните на 20 и 27 март.

Тези числа епидемиолозите съпоставили с карантинните мерки, съблюдавани в тези страни и с това как се е променяла климатичната обстановка. Специалистите не открили никаква зависимост между географското разположение и темповете на развитие на епидемията.Канадските учени обръщат внимание на властите във всички страни по света да подхождат особено внимателно по отношение на разхлабването на карантинните мерки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници