Доц. Кунчев: Епидемията в България все още е далеч от своя край

Доц. Кунчев: Епидемията в България все още е далеч от своя край
A A+ A++ A

Епидемията в България все още е далеч от своя край, макар сигналите за овладяване да са все по-отчетливи. Това мнение изрази държавният главен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Ангел Кунчев пред БНР.

Очевидно сме много далеч от края на епидемията и всякакви решения - както за отпускане на мерките, така и за тяхното връщане, би следващо да се вземат много внимателно и много пропорционално“, казва здравният инспектор.

В момента се регистрират между 40-80 нови случая на заразени с COVID-19 в страната, което е един стабилен растеж, който показва, че широкото разпространение на болестта е ограничено.

Забелязва се и регионално разпределение на случаите, като доцентът посочва Видин и Търговище за примери. От една страна във Видинско има голям брой болни, докато в Търговишко тестовете за сега не откриват вирусоносители.

Кунчев призовава да не се спекулира с нивото на заразяване в домовете за възрастни хора, тъй като от 15 000 обитатели в цялата страна има отчетени само 60 случая на заразени и 20 души от персонала в тези заведения. Проблемът там е, че има концентрация в някои от старческите домове.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници