Ангел Кунчев: Има хора, които са носители на вируса по цял месец и не го предават дори на семействата си

Ангел Кунчев: Има хора, които са носители на вируса по цял месец и не го предават дори на семействата си
A A+ A++ A

Вирусът продължава да ни изненадва с много неща, едно от които е неравномерното възникване на случаите. Има хора, които са носители на вируса по цял месец и не го предават дори на семействата, с които живеят постоянно. Има обаче и такива, които само за ден-два заразяват 50 или дори 100 души. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от NOVA.

Той призова обществото да не мисли, че проблемът с инфекцията е преодолян. Това усещане карало хората да живеят "съвсем постарому" и да не спазват никакви мерки за безопасност.

"Ние от Щаба гледаме да не прибягваме до крайни мерки дори в огнищата, но в някои случаи местните власти ни принуждават да го правим. Причината е, че те виждат поведението на хората в засегнатите места", каза още доц. д-р Кунчев.

Според него се очертава втора вълна на коронавируса на целия Балкански полуостров. Данните от съседните на България държави сочели, че те са с още по-висока заболеваемост от нас.

 
Движението на хора между отделните страни крие риск, но той не е толкова голям. Най-сериозният проблем продължава да бъде вътрешното разпространение. А който смята, че няма COVID-19, да заповяда в която и да е болница, където се лекуват заразени, категоричен бе здравният инспектор.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници