Съдът тихомълком пусна Димитър Аврамов от ареста

Съдът тихомълком пусна Димитър Аврамов от ареста
Софийският градски съд пусна от ареста бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, след като промени мярката му в парична гаранция в размер на 15 000 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд пусна от ареста бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, след като промени мярката му в парична гаранция в размер на 15 000 лв.

Съдия Даниела Стоичкова е уважила жалбата на Димитър Аврамов и миналият петък е изменила мярката му.

Решението на съда е влязло в сила, тъй като прокуратурата е взела решение да не го протестира, предаде „Капитал", позовавайки се на говорителя на Софийска градска прокуратура прокурор Румяна Арнаудова.

Това се случва повече от месец, след като Софийският апелативния съд потвърди определение на СГС, с което на Димитър Аврамов беше наложена мярка задържане под стража.

На съдебното заседание, проведено на 26 юли в апелативния съд, съставът беше категоричен, че няма данни арестът на Димитър Аврамов да противоречи на закона.

След заседанието, Огнян Митев, адвокат на бившия депутат от ГЕРБ заяви, че допуска Искра Фидосова, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, да бъде разпитана като свидетел по делото, тъй като тя имала отношение към дейността на Димитър Аврамов.

Той беше арестуван на 17 юли 2012 г., ден преди обвявяването на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност.

Депутатът беше обвинен в подкуп и търговия с влияние. На 19 юли прокуратурата му повдигна обвинение за два подкупа, с общ размер 100 000 лв., както и за поискани 3000 декара от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско.

Седмица след това Димитър Аврамов сам подаде молба за снемане на депутатския му имунитет.

ГЕРБ го изключи от редиците си, но също отрече да има подобна връзка, защото това няма как да бъде включено в доклада.

Димитър Аврамов е първият депутат, който е наказван за конфликт на интереси, опитвайки се да прокара закон в полза на арендаторите.

Той беше и член на Националния изпълнителен съвет на ГЕРБ и член на Комисията по земеделие и гори, както и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента.

#Димитър Аврамов #ГЕРБ #конфликт на интереси #подкуп #Софийски градски съд #СГС #Румяна Арнаудова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници