Циганите, били полицаи в Кюстендил, ще чакат делото в ареста

Циганите, били полицаи в Кюстендил, ще чакат делото в ареста
МВР
A A+ A++ A

Голямо количество хероин бе открито и иззето на 16 юли при процесуално-следствени действия на служители на РУ - Кюстендил в къща в кв. „Изток“. Подробности за операцията бяха съобщени днес от старши комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР – Кюстендил и административния ръководител на Районната прокуратура – Кюстендил, Ивайло Илиев.

По случая са задържани двама мъже – на 31 и 50 години, в чийто имот бе открит наркотикът. Срещу тях са започнати две досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества и е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кюстендил, а другото е за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, което е под наблюдението на РП-Кюстендил. Припомняме, че вчера по време на процесуално-следствените дейности двамата мъже оказаха съпротива и пострадаха служители на реда. Ст. комисар Стамболийски съобщи, че здравословното състояние на нападнатите служители е стабилно.

Прокурор Илиев съобщи, че единият от задържаните е с множество криминални прояви – главно кражби, а другият е осъждан за наркоразпространение.

По-късно днес по искане на прокуратурата Районният съд в Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата мъже. 

 

#Кюстендил #цигани #постоянен арест #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »