Протестите тази вечер - леко затишие преди утрешната буря (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протестите тази вечер - леко затишие преди утрешната буря (ВИДЕО+СНИМКИ)
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Протестите тази вечер из страната се очаква и явно ще са доста по-рехави, в сравнение със случилото се предишните 10 дни. Причината обаче не е, че младите хора по площадите и улиците са се уморили и са на групички, а че всички гледат към утрешния ден. Именно за понеделник сутринта е анонсиран стартът на масови стачки, изразяващи се в гражданско неподчинение и блокиране на институции. Целта е запъналата се власт най-сетне да чуе думата на стотиците хиляди, които досега протестираха мирно - с транспаранти, скандирания и разходки.

Тази вечер хората също се събират в Триъгълника на властта, но този път множеството е видимо по малобройно. Около 19:00 часа има няколко хиляди души, които постепенно изпълват площад "Независимост". 

Коментират помежду си най-вече какво ще става утре и как да сторят, така че управляващите да бъдат затруднени ефективно. Чуват се гласове, че истинската борба за справдливост, законност и нова система почва точно от утрешния ден.

За отбелязване е, че протести има и в повечето от по-големите градове у нас, а и на много места в чужбина. Novinite.bg попадна на организирани протести чак в Нова Зеландия, където наши сънародници подкрепят изцяло исканията за рестарт на държавата, началото, на което трябва да бъде дадено с оставките на премиера Борисов, главния прокурор Гешев и слагане на край на дълбоката държава, конците, на които дърпат Пеевски и Доган.

В същото време Бойко Борисов още е в Брюксел, където евролидерите няколко дни не могат д апостигнат съгласие как да се разпределят помощите за отделните страни след пандемията, която води икономическа криза. Пред сградата на Европарламента имаше доста българи, живеещи в Белгия, които шумно скандираха против Борисов и искаха неговата оставка и тази на Гешев.

Очаквайте по-късно нови видеа и снимки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници