Премиерът предупреди: Идват много тежки месеци!

Премиерът предупреди: Идват много тежки месеци!
A A+ A++ A

Предстоят изключително тежки месеци, предупреди премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция, на която представи новите социално-икономически мерки, взети заради пандемията. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа.

Само нашата отговорност ни задържа, само след три месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява. Ще свършат тези пари, браншовете няма да се подобрят, напротив, тогава няма да има тези сектори, които работят летния месец, продължи премиерът. По думите му затова по време на протестите нищо не се казва, а се говори в "имагинерни величини".

А обстановката и това, което вещаят финансистите и икономистите, е - изключително тежка рецесия, и тя е факт, допълни Борисов. Той изтъкна, че единственият шанс е с компромиси, но с единение на нацията, да се премине през това. Премиерът отбеляза, че най-лесно ще е на този, който е извън правителството през следващите месеци, защото ще може да критикува всичко. За всичко ще бъде по-лошо, смята Борисов.

Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и светът, когато денят намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат: Добре, политиката си е политика, какво правим нататък, как ще се измъкнем от това, ако се случи това, това и това, каза премиерът и подчерта, че България все още не тегли заеми.

По-добре е сега да се водят дебати, за да се вземат ключовите решения по защита на европейските ценности, подчерта премиерът и акцентира на Зелената сделка. Сегашната ситуация той определи като "доста вредна за инвеститорите" и за бизнес климата.

Протестът е чудесна форма, за да се види, че има демокрация. Хубаво е когато, протестите са адресирани към даден тип вземане на решения, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Той изтъкна, че мерките, които сега се прилагат, са консултирани със социалните партньори. Както и да се развиват протестите ние сме длъжни да вземем тези решения, за да може те да се изпълняват още следващите дни, каза Борисов. Това очакват огромната част от хората, които не са на протест, а работят, така че с цялото ми уважение към тези, които го правят, добави премиерът.

На страницата си във фейсбук Бойко Борисов написа: "Предстоят тежки месеци, през които ще се опитаме да минимизираме щетите върху икономиката. Най-лесно е за партиите извън управлението. Критикуват, но в същото време нищо конкретно не предлагат като алтернатива на нашите мерки. Демокрацията е такава - печелиш избори и управляваш 4 години".

#Борисов #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници