Изнасилвач рецидивист излезе от затвора и пак блудства с баба в Пазарджишко

Изнасилвач рецидивист излезе от затвора и пак блудства с баба в Пазарджишко
A A+ A++ A

ВКС потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказание от 6 години лишаване от свобода на мъж за изнасилване, влизане нощем в чуждо жилище и грабеж.

Зверството е извършено през април 2018 година. Осем месеца след като мъжът е излязъл от затвора като предсрочно освободен след изтърпяване на четиригодишна присъда за изнасилване, на 27.04.2018 г. той отново извършил същото престъпление.

Около 2:40 ч. през нощта отишъл в дома на пострадалата в село близо до Пазарджишко, като знаел, че тя живеела сама. Почукал на прозореца и й поискал цигари. Тя му подала две цигари през прозореца на хола. Минути след това чула, че на входната врата се блъска. От силните удари вратата била строшена.

В къщата нахлул подсъдимият, който държал нож в ръката си. Приближил се към жената, хванал я здраво за ръцете, опирайки ножа в гърлото й. Ударил й няколко шамара и я заплашил, че ще я нареже на парчета. Пострадалата знаела, че подсъдимият е наркоман и алкохолик.

Тъй като я било страх от него, му казала, че има 100 лева в гардероба и ще му ги даде, за да я остави намира. След като прибрал парите в себе си, той пак опрял ножа в гърлото на жената, запушил й устата и ударил няколко шамара. Казал й да се съблича, като едновременно с това продължил да я удря по главата и лицето. Свалил й дрехите, избутал я към спалнята и я изнасилил.

Подсъдимият си тръгнал, като заплашил пострадалата да не казва на никой за станалото, а с парите признал, че щял да си купи наркотик. След това си тръгнал. Пострадалата се облякла и излязла пред къщата. Видяла, че подсъдимият отново се връща. Той се приближил до нея и й предложил да се връщат в леглото. Жената заявила, че я боли корема и трябвало да отиде до тоалетната, която се намирала в задния двор на къщата.

Успяла да се покатери по тухлената ограда и да се скрие при съседка. Пловдивският апелативен съд счита, че присъдата за Л. М. трябва да е 9 години лишаване от свобода, но заради задължителната законова редукция, която се прилага при съкратено съдебно следствие, следва да бъде наложено наказание лишаване от свобода в размер на 6 години.

Решението за наказанието на Л. М. е окончателно и не подлежи на обжалване. То е приведено в изпълнение и подсъдимият вече изтърпява присъдата си.

#изнасилване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »