Другата страна на протеста: Полицията разказа за провокациите снощи

Другата страна на протеста: Полицията разказа за провокациите снощи
A A+ A++ A

Полицаи обявиха, че провокатори са хвърляли по тях самоделни бомби по време на снощните антиправителствени протести в София. На брифинг в СДВР униформени разказаха за обстановката снощи.

Организирани групи са търсили сблъсък и агресия с полицията, разказаха трима от униформените служители, които са били снощи на първа линия на протеста. Ето две от мненията. Първото е на Иван Манев: 

"Около един час ни бомбардираха и чакахме някаква реакция от страна на началниците да предприемем някакви действия, понеже ние се отбраняваме и това е цял час бомби, целенасочени, хвърляни. Атаката беше брутална".

Антон Христов, който също е бил на първа линия, допълни: 

"Когато тези хора са между нормалните хора, няма как ние да предприемем нещо. Предполагам, че ръководството се е съобразило с това".

Тези разкази бяха потвърдени и от Стоян Димитров, който е може би най-тежко пострадалият от тримата униформени, участвали в този брифинг. Бомба е попаднала зад щита му и е обгорила и разкъсала лявата му ръка. 

Нито един от тримата полицаи не е участвал в задържане на протестиращи и не коментира оплакванията на хората, които са били на протеста, че срещу част от тях е упражнено полицейско насилие. И тримата бяха категорични, че и те, и колегите им са работили професионално в нощта на протеста.

 

#протест #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници