Борисов: Сега харчим пари, защото е криза, не е предизборно!

Борисов: Сега харчим пари, защото е криза, не е предизборно!
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов инспектира терена, на който се планира да се построи седмия блок от АЕЦ „Козлодуй“. Заедно с него е финансовият министър Кирил Ананиев и енергийният министър Теменужка Петкова.  На визитата присъства и председателят на КНСБ Пламен Димитров, както и и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов..

ЮТази нива ще бъде седми ректор на АЕЦ „Козлодуй“. Достатъчно се напатихме като държава, да плащаме и да не става. После стоят като паметници. Сега правим всички необходими проучвания, преминава се през процедури и се очаква новия ректор да е факт поне след 10-15 години“, заяви премиерът.

Той коментира и икономическата криза заради коронавируса.

„11 години сме държали да имаме излишък на бюджета, никой не може да ме обвини, че харчим предизборно сега. Всички пари, които сега отделяме са заради кризата от коронавируса. Нещата вървят на горе в лош план, въпреки това предвиждаме увеличения от 10% на доходите“, каза Борисов.

„Виждате с тази пандемия как затварят град по град и държави. В момента САЩ отчита рекорден дефицит“, каза още той.

Премиерът заяви също така, че държавата отпуска 5 млн. лева за закупуване на „Ремдесивир“, както и за закупуването на още 16 000 компютри за учениците, за да може да са подготвени в случай на преминаване на онлайн обучение.

Финансовият министър Кирил Ананиев заяви, че предвижда увеличение на пенсиите, но всичко трябва да е балансирано и ще се прави поетапно.

Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%, каза Ананиев.

#Борисов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници