Костадин Ангелов: Спешна помощ ще използва таксита и полицейски коли

Костадин Ангелов: Спешна помощ ще използва таксита и полицейски коли
A A+ A++ A

Пред големите лечебни заведения ще поискам да има фургони, в които да се извършва пробонабиране и преглед на пациенти. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов пред БТВ.

"Не мога да приема, че по телефона трябва да бъде давана терапията на пациент. Всички пациенти, които имат нужда, трябва да знаят, че могат да отидат пред лечебното заведение, да получат бърза диагностика и лечение“, посочи той.

„Екипите за Спешната помощ са осигурени. Вчера за през деня имаме 414 повиквания, а снощи има 294 повиквания, от които 205 са изпълнение. 53 от тях са за пациенти с COVID-19, а 19 са настанени в болници. Ситуацията е изключително напрегната. Имаме нужда от още коли. Тези коли са осигурени по линия на системата на МВР, от където са осигурени 25 автобуса. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки в София, които са около 100. След това ще направим среща и с таксиметрова компания, която би могла да предостави допълнително коли. Идеята е максимално бързо тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения“, допълни Ангелов.

Спешна помощ ще използва таксита и полицейски коли. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов пред БТВ. Той добави, че предстои да бъде взето окончателно решение и добави, че ситуацията е изключително напрегната.

"Имаме нужда от още коли. Тези коли са осигурени по линия на системата на МВР, от където са осигурени 25 автобуса. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки в София, които са около 100. След това ще направим среща и с таксиметрова компания, която би могла да предостави допълнително коли. Идеята е максимално бързо тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения“, допълни Ангелов.

„Екипите за Спешната помощ са осигурени. Вчера за през деня имаме 414 повиквания, а снощи има 294 повиквания, от които 205 са изпълнение. 53 от тях са за пациенти с COVID-19, а 19 са настанени в болници", подчерта министърът.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино