Гърците се женят два пъти по-малко заради кризата

Гърците се женят два пъти по-малко заради кризата
В Община Атина, която е най-голямата в страната, през последните три години се наблюдава тенденция към намаляване на извършените брачни церемонии. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гърците се решават да сключат брак два пъти по-трудно заради икономическата криза.

Тежките тържества със стотици гости, богати трапези и изискана украса на храмовете бавно отстъпват място на по-скромните сватби в църкви или в кметството, предаде БТА, позовавайки се на гръцката агенция АНА-МПА.

В Община Атина, която е най-голямата в страната, през последните три години се наблюдава тенденция към намаляване на извършените брачни церемонии.

От 2007 г. насам гражданските бракове, изглежда, печелят почва срещу религиозните бракосъчетания.

От 2010 г. до 2011 г., когато гражданите усетиха икономическата криза най-сериозно, брачните церемонии са намалели с 21,25%.

По-евтино решение за всички, които искат да живеят заедно, е подписването на договор за съвместно съжителство. Според данни на гръцката информационна агенция обаче този тип договори още не са толкова популярни.

Сватбени агенции отчитат до 50% намаление на бюджетите за тържествата. Сериозно намален е и броят на гостите на сватбите. Ако преди в някои райони на страната са канени между 300 и 500 души, сега те рядко са над 200 души.

#Гърция #икономическа криза #брак #сватба #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници