Дезинфекция, дистанция, дисциплина – трите популярни Д-та са тотално разгромени в "Джъмбо" (СНИМКА)

Дезинфекция, дистанция, дисциплина – трите популярни Д-та са тотално разгромени в "Джъмбо" (СНИМКА)
A A+ A++ A

Дезинфекция, дистанция, дисциплина – трите популярни Д-та на д-р Тодор Кантарджиев и постоянните призиви за отговорно поведение бяха тотално забравени и пренебрегнати в Пловдив.

След като цял ден се извиваха огромни опашки, а хората се блъскаха един друг в  хранителните хипермаркети, една снимка от „Джъмбо” сложи всички в малкия си джоб. Популярният магазин за коледна украса, подаръци и домашни потреби буквално се пука по шевовете.

Очевидно коледното настроение и украса са в пъти по-важни да спазваме мерките от здравното министерството. Неведнъж здравният министър е казвал, че държавата не може да контролира всичко и се разчита на отговорното поведение на хората. Управата на самия магазин пък изглежда също не се притеснява да спазва правилата, спуснати от Областния кризисен щаб – допускане до 100 души наведнъж в голям хипермаркет.  Вероятно глобите ще бъдат с охота платени, ако има такива, предвид оборота, който ще направи хипермаркета.

Всичко това води и до логичните въпроси защо бяха затворени моловете и ресторантите, при положение, че от отворените обекти, които не са за стоки от първа необходимост, не изглеждат особено сигурно място.

Пазаруване, като за последно! Огромните опашки продължават да се извиват в големите хипермаркети в Пловдив. От сутринта в Лидл, Кауфланд и другите големи магазини има стълпотворение на хора, ден преди 6 декември – Никулден.

Почти никъде не е осигурен т.нар. пропускателен режим, който се въведе в Пловдив още на 17 октомври. Тогава Областния кризисен щаб въведе ограничение в магазините за определен брой хора на квадратен метър, като за най-големите вериги броят на хората вътре не можеше да надхвърля 100 души

Освен блъсканицата в магазина на „Лидл” на бул. „Източен” пос терминалите също отказаха. Не е ясно дали проблемът е само в този магазин, или в цялата система. През март по време на първите ограничения отново имаше срив в цялата система на банковите институции, заради претоварване.

Заради проблема на касите се извиха големи опашки, като служителите казват, че системата не им работи. Ако хората не разполагат с пари кеш, те биват връщани. Някои връщат част от стоката, а други звънят на близки да им донесат пари.

Невиждана опашка се изви в Пловдив тази вечер, предаде Plovdiv24.bg. Десетки младежи търпеливо изчакваха реда си, за да стъпят на ледената пързалка на площад "Централен" в града под тепетата.

Входът е 8 лева, наемът на кънки е 2 лв., а ползването на т.нар. пингвин до 40 минути струва 10 лева. Ползването на гардероб е само левче, но клиентите дължат 5 лв. депозит за самия ключ. Пързалката работи от 10,00 до 22,00 ч., като между отделните сесии е предвидено време за почистване и почивка.

#Джъмбо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници