Apple представи нови версии на iPod nano и iPod touch

Apple представи нови версии на iPod nano и iPod touch
A A+ A++ A

Заедно с iPhone 5, Apple ни запозна и с новите допълнения от серията си музикални плеъри. Седмото поколение на iPod nano е с почти 50% по-тънко от предшественика му и вече предлага 2,5" дисплей с мултитъч възможности. Джаджата ще е достъпна в 7 различни цвята, има FM радио с функция за пауза на предаването, вграден педометър и интеграция с услугата Nike+. Батерията стига за 30 часа слушане на музика, а сред другите допълнения са Bluetooth възможности и новият по-малък конектор за връзка. Очакваме плеъра на пазара през октомври на цена 149 долара за вариант с 16GB памет.

Ъпдейт получава и iPod touch, а новото поколение е дебело едва 6,1 мм. Тежи 88 грама, което го прави много по-компактно от предишните издания. Сред характеристиките са 4" Retina дисплей като този в iPhone 5, нов конектор, високоговорител и два пъти по-бърз двуядрен процесор A5, който е снабден с двуядрен графичен ускорител. Графичната производителност е до 7 пъти по-висока от предишната версия на плеъра. Въпреки това батерията стига за 40 часа слушане на музика или за 8 часа гледане на видео. Налице е още и iSight камера с 5МР BSI сензор, която подобно на iPhone 5 е с 5-елементен обектив, покрит със сапфирно стъкло, и предлага панорамен режим на снимане.

Джаджата разполага и с предна FaceTime HD камера и двубандови Wi-Fi 802.11n възможности. Добавен е дори отвор за връзка за носене. Сред другите подобрения са работа с 1080p видео, Bluetooth 4.0 LE и функцията AirPlay mirroring за показване на интерфейса на устройството върху телевизор. iPod touch ще се предлага в 5 цвята и ще е снабден с нови слушалки, които Apple нарича EarPod. Според компанията работата по тях е продължила 3 години и освен по-високо качество на звука осигуряват и по-голямо удобство при носене, като влизат навътре в ухото. Това са стандартните слушалки на iPod touch, iPod nano и iPhone 5, но освен това ще се предлагат и отделно. Новият iPod touch ще се предлага във варианти с 32GB и 64GB памет на цена съответно 299 и 399 долара. Продажбите започват през октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници