ВИДЕО: Борисов на обиколка навръх Коледа! Възхити се на Родопите и прозря защо умираме най-много в Европа

ВИДЕО: Борисов на обиколка  навръх Коледа! Възхити се на Родопите и прозря защо умираме най-много в Европа
A A+ A++ A

Бойко Борисов реши да не почива на Коледа, а вместо това пак яхна джипа и тъгна на инспекции из провинцията. Заедно със зам.-министър Николай Нанков той е в Доспат и района, където провери нова инсталация за сепариране и екологично обработване на отпадъци. 

"Честитя празника на всички християни и братя мюсюлмани, защото ние сме братя", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той отчете, че е важно отпадъците да се разделят, а кметът на Доспат Елин Радев благодари на правителството и премиера, че през последните 4 години са отпуснали 40 милиона лева, за да може да се развиват. Борисов се запозна с технологията на сепариране на отпадъците, а кметът показа как всичко се разпределя и се рециклира, така че да няма никакво замърсяване.

"Чудесно сте го направили. Вижте колко ни е красива планината – Родопите“, каза той. Премиерът свали маската и правейки го възкликна: „Да свалим малко маската, да дишнем малко въздух“. „После защо умираме най-много в Европа. Като си копал уран десетки години, нормално. Вижте обаче тази природа“, заяви той.

Министър-председателят не подмина и големите европейски въпроси, макар да се намираше в дълбоката родна провинция: Днес е хубав ден за Европа – беше постигнато споразумение между ЕС и Великобритания. Европейският съюз винаги намира правилните решения. Ще продължим да работим все така добре с Великобритания. Това е важно за нас, защото има хиляди българи, които работят и учат там. Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона на цялата пандемия и финансово-икономическа криза", обяви той.

ВИЖТЕ ВСИЧКО ОТ КОЛЕДНАТА МУ ОБИКОЛКА ВЪВ ВИДЕАТА ДОЛУ:

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници