Атанасова: В ГЕРБ винаги сме готови за избори!

Атанасова: В ГЕРБ винаги сме готови за избори!
A A+ A++ A

"Партия ГЕРБ винаги е готова за избори и това сме го показвали много пъти", заяви пред БНР Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка с датата на предстоящите парламентарни избори, която трябва да определи президентът Румен Радев. Тя посочи, че от управляващата партия не се ядосани на държавния глава, но подчерта, че в политиката се носи отговорност за взети решения:

"Редно е каквото и да е решение, когато се обосновава, то да се прави публично. Повече от година не е имало Консултативен съвет по национална сигурност. ... Нелогично е това, че президентът си променя мнението ("Парламентарните избори не трябва да бъдат отлагани, а да се проведат в срок, а срокът за това е 28 март.", коментира президентът Румен Радев пред журналисти на 7-и декември -б.р.)".

По думите на Атанасова президентът трябва да запознае обществото с мотивите си, а не "да се крие за пандемичните мерки или евентуални бъдещи рискове".

В предаването "12+3" тя подчерта, че от ЦИК са заявили готовност, както и Общественият съвет към нея, по отношение на провеждането на изборите:

"Няма някой, който да твърди, че изборната администрация или централната власт да не се справят".

Десислава Атанасова прогнозира, че дори и до 28 март страната ни да бъде много по-подготвена за избори в условия на пандемия, защото ще има вече голяма група ваксинирани хора:

"Виждате вече пореден ден тенденциите на намаляване на заболелите са изключително добри".

Атанасова подчерта, че в момента има действащ текст в Изборния кодекс, свързан с гласуващите в лечебните заведения, има текстове и за гласуващите в дома си:

"До указа на президента, който трябва да излезе до края на януари, парламентът би инициирал спешна законодателна промяна по отношение на карантинираните граждани. В това увери вчера и председателят на НС".

Тя определи въвеждането на гласуване по пощата като голяма крачка за промяна в изборното законодателство:

"Не е редно в краткото време до изборите, независимо дали ще са през март, или през май... Няма време за обществено обсъждане. Още е далече България от гласуване по пощата, това е мое лично мнение", заяви депутатката от ГЕРБ.

Във връзка с предстоящата предизборна кампания Атанасова посочи, че ГЕРБ не общуват с избирателите си кампанийно, а непрекъснато и имат добри партийни структури по места.

Все още няма подписано споразумение между ГЕРБ и СДС за съвместно явяване на изборите, а се водят преговори, уточни тя.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници