Радев: Румънските граждани зад граница са гласували по пощата! И за нашите сънародните трябва да е така

Радев: Румънските граждани зад граница са гласували по пощата! И за нашите сънародните трябва да е така
A A+ A++ A

Трябва да стане ясно как ще гласуват карантинираните и ще има ли зелени коридори. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на днешните консултации с ЦИК за следващите избори.

Президентът посочи, че румънските граждани зад граница са имали възможност да гласуват по пощата и това е добър вариант и за нас.

Президентът Румен Радев проведе следващата среща от поредицата за предстоящите парламентарни избори. Този път с председателят на Централната избирателна комисия Александър Андреев и други членове на комисията.

Основната цел на тези консултации е да даде повече прозрачност за следващите избори , заяви държавният глава. Той бе категоричен, че не лансира идеята за провеждането на изборите в два дни.

Основните препятствия, очертаващи се пред следващите парламентарни избори, са доставянето и сертифицирането на машините, гарантирането на правото на глас на поставените под карантина, изготвянето на противоепидемични мерки в секциите, както и предоставяне на възможност наблюдателите безпрепятствено да следят за честното провеждане на вота.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници