Ед Милибанд подкрепи Станишев за президент на ПЕС

Ед Милибанд подкрепи Станишев за президент на ПЕС
Председателят на британските лейбъристи Ед Милибанд (вляво) заедно с президента на ПЕС Сергей Станишев. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Лидерът на британските лейбъристи Ед Милибанд подкрепи председателя на БСП Сергей Станишев за постоянен прeзидент на Партията на европейските социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По време на срещата им в Лондон Милибанд е дал висока оценка за дейността на Станишев, който през изминалите десет месеца ръководи европейските социалисти.

Двамата лидери са набелязали конкретни области на по-тясно взаимодействие като обмяната на добри практики и опит от провеждането на предизборни кампании; отварянето на партиите към симпатизантите и гражданите; провеждането на успешни общоевропейски кампании като тази срещу младежката безработица.

Тема на разговора е било и предстоящото през месец ноември домакинство на Лейбъристката партия на среща на генералните секретари на партиите – членки на ПЕС.

Станишев и Милибанд се обединили около разбирането, че сред важните приоритети трябва да бъде подготовката за предстоящите европейски избори през 2014 г., съобщават от БСП, като „победата на тези избори, заедно със спечелването на предстоящите национални избори от левите партии в ЕС, може да обърне посоката на развитие на Стария континент към Европа на растеж и заетост“.

Лидерът на БСП е получил уверенията на Милибанд, че британските лейбъристи ще следят внимателно политическата ситуация в България и ще окажат пълно съдействие, за да се гарантира провеждането на честни и демократични избори в страната през 2013 г.

В Лондон Станишев е бил придружаван от евродепутата и секретар на НС на БСП по външна политика и международна дейност Кристиан Вигенин и вицепрезидента на Социалистическия интернационал на жените и член на ИБ на НС на БСП Деница Златева.

В петък Станишев участва в заседание на Президиума на ПЕС в Брюксел, където се обсъждат подготовката на предстоящия Конгрес на партията, предложените промени в Устава на ПЕС, приемането на нови членове и проектът на резолюция, която ще бъде приета на Конгреса.

#Сергей Станишев #ПЕС #Партия на европейските социалисти #БСП #Българска социалистическа партия #Лейбъристка партия #лейбъристи #Ед Милибанд #Великобритания #Лондон #Кристиан Вигенин #Деница Златева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници