Нов мегатовар затвори улиците на Бургас

Нов мегатовар затвори улиците на Бургас
От общината съобщиха, че този път самоходната платформа се движи по-бързо и се очаква след 10:30 часа да е вече извън града. Снимка: bTV – Аз, репортерът
A A+ A++ A

Полицията в Бургас затвори за движение на превозни средства част от улиците в града, по които преминава вторият огромен товар, предназначен за бургаската рафинерия.

Мярката се взима от съображения за сигурност и важи само за ранните часове на деня, успокоиха местните власти, цитирани от бТВ.

Първото подобно мегасъоръжение премина през морския град преди около седмица като отново блокира центъра и спря движението дори на градския транспорт за часове наред.

От общината съобщиха, че този път самоходната платформа се движи по-бързо и се очаква след 10:30 часа да е вече извън града.

Устройството тръгна от пристанището в 5:30 ч. сутринта с максимална скорост 5 км/час.

Самоходната модулна платформа, управлявана от специален пулт, върху която се пренася гигантският товар, преминава по маршрут: Централен вход на „Пристанище Бургас" – ул. „К. Фотинов" – ул. „Булаир" – бул. „Демокрация" – ул. „Сан Стефано" – ул. „Одрин" – рафинерията.

Заради затворените улици градският транспорт ще преминава по ул. „Гурко” и ул. „Цар Симеон І”.

Съоръжението тежи 1656 тона и е с размери 6.5 м ширина, 9 м височина и 56 м дължина. Товарът се охранява от МВР – Бургас.

#Бургас #МВР #пристанище Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници