Ерата на Водолея: Предстои 20-годишен цикъл на промяна

Ерата на Водолея: Предстои 20-годишен цикъл на промяна
A A+ A++ A

Настъпва Ерата на Водолея. Астролозите ппредвиждат трансформация за цивилизацията.

Предстои двадесетгодишен цикъл на промяна, която носи след себе си нова епоха. Планетите Сатурн и Юпитер вече навлязоха в знака Водолей, който е символ на новото начало.

Дългоочакваната епоха на Водолей започва, когато точката на мартенското равноденствие се премества от съзвездието Риби в съзвездието Водолей. На всеки средно 2150 години настъпва нова астрологична епоха.

Кога ще се случи това?

Между астролозите няма твърд консенсус кога ще започне Ерата на Водолея (и дали вече е започнала!).

Повечето твърдят, че ерата на Водолея е започнала през 20-ти век, докато други твърдят, че ще настъпи през 24-ти век.

Едно е ясно, отнема около 200-300 години, за да се премине постепенно от една епоха към друга. И в момента преминаваме от ерата на Рибите към ерата на Водолея.

Вече можем да станем свидетели на влиянията на Водолея. Технологичният напредък, науката и интернет са запазените марки на Водолей - и всички те вече са вече налице, по всички точки на земята.

Крайната цел на Ерата на Водолея е индивидуалната свобода.

След като се освободим напълно от колективната карма на човечеството, необходимо за ерата на Рибите, която сега приключва, ние постепенно започваме да преминаваме към все по-голяма индивидуална свобода (Водолей).

 

Какво можем да очакваме от епохата на Водолея?

 
Епохата на Водолея

Нека се опитаме да намерим отговорите, като разгледаме предишните Епохи. Преди Ерата на Рибите е имало Епоха на Овен, а преди това Епоха на Телец, Епоха на Близнаци и т.н.

Разполагаме с исторически записи само от епохата на Лъв насам:

Епохата Лъв

Смятало се е, че епохата на Лъва е "Великата златна епоха" от 10800г до 8600г пр.н.е. Това е времето, когато Ледниковата епоха приключва и климатът започва да се затопля, символиращо Слънцето.

 

Културите по света през това време са почитали Слънцето, владетелят на Лъв. През тази епоха са се отдавали най-високи почитания на слънчевите богове и божества. Почитането на котките (особено лъвовете) също е станало широко разпространено.

 

Епохата Рак

Епохата на Рака е епохата на „Великата майка” и почитането на богините датираща от 8600г до 6500г пр.н.е. Фигурки на богиня-майка от този период се срещат по целия свят. Това е времето, когато матриархалната култура е била на върха.

Хората започват да се занимават със земеделие и селско стопанство, което им позволява да строят домове, да се възпитават и да се установяват (домът и семейството са символи на Рака). Ракът е воден знак и тази епоха е започнала с "Великите потопи", както е изобразено от множество митове и истории, например Ноевият ковчег или Епосът за Гилгамеш.

Епохата Близнаци

През тази епоха хората започнали да развиват своя интелект, както и езиците и писмената комуникация. Ерата на Близнаците датира от 6500г до 4000г пр.н.е, и е известна с това, че хората са започнали да се придвижват, за да търгуват както занаяти, така и идеи между племена и различни култури.

 

Също така появата на митове и истории за Адам и Ева, Каин и Авел, или Енки и Енлил. Райската градина е мит от епохата Близнаци. След като Адам и Ева опитали плодовете от „дървото на познанието“, те „осъзнали“, че са голи и след това били изгонени от Едем.

 

Посланието на историята е, че с по-голямото осъзнаване, чрез интелекта, идват изборът и последиците, всички управлявани от Близнаци. Преди ерата на Близнаци - по време на ерата на Рака - човешкото съзнание е било племенно, а не индивидуалистично. Едва с епохата на Близнаците хората започнали да възприемат реалността чрез двойственост - например разделяне на субект и обект, това е момент, в който се ражда индивидуалното съзнание.

Епохата Телец

Епохата на Телеца е времето 4000г до 2000г пр.н.е., когато парите и банковото дело са открити. Парите и богатството са станали ключови двигатели за растеж през тази епоха. Хората подобрили земеделието, което довело до развитието на градовете и уредения живот.

Поклонението към бика може да се види в много култури по това време, както и почитането на природните духове и богините на плодородието.

 

Епохата Овен

Всеобщият мир, наблюдаван в епохата на Телеца, в крайна сметка приключва - ерата на Овена от 2000г до 1г от н.е., бележи появата на "Желязната ера" с нейните оръжия, воюване и великите военни култури.

Митологията се ориентира към героите - изобразявайки героя-воин, който печели пътя си към славата.

Историята от тази епоха ни е оставила митовете за герои и воини: Мойсей, Херкулес, Спартак, Александър Велики. Мъжките богове предизвиквали утвърдените женски богини и матриархатът е заменен от патриархат.

От Ерата на Овена датира и раждането на монотеистичните религии (едно съзнание срещу множество богове).

Един особено важен архетип на Ерата на Овена е Мойсей. Мойсей осъжда поклоненията на „златното теле“ - символ на бика - символично обявяващо края на Ерата на Телеца и началото на Ерата на Овена. Нещо повече, Мойсей също говори за „това, което идва“, след като енергията на Егото се насочи чрез героични действия.

Процесът на индивидуализация - който в крайна сметка завършва със „смъртта на Его” - е бил предпоставка за намирането на „Обещаната земя” - метафора за трансцендентността на Ерата на Рибите.

Процесът на индивидуализация на Ерата на Овена е бил необходим, по този начин ние, хората, сме развили смелост и притежание върху съдбата си. Но след като енергията „Овен/първо аз” е била напълно интегрирана в нашето съзнание, е настанало време за нещо различно, време за ерата на Рибите.

Божието агне, което е било принесено в жертва при раждането на Исус, е символичен край на Ерата на Овена и зората на Новата ера на Рибите.

 

Епохата Риби

След 2000г войни и военно развитие е необходим различен подход. С появата на Ерата на Рибите от 1г от н.е до 2000г. от н.е., човечеството е стигнало до разбирането, че развитието на егото (от Ерата на Овена) не е достатъчно; и че егото трябва да бъде насочено през нещо по-голямо

Ерата на Рибите въвежда понятия като отстъпление, състрадание, доброта, милосърдие, съпричастност и жертва. Рибите също така символизират медицината, болниците, безвъзмездната помощ.

Идеалът войн-герой от Епохата на Овен еволюира в трансцендентния идеал на светеца. Ерата на Рибите е епохата на масово разпространение и достъпност до великите световни религии: юдаизъм, християнство, ислям, индуизъм и будизъм.

Както при всяка астрологична епоха, символиката на животните е поразително буквална. Символът на християните е рибата. Учениците на Исус са били рибари.

В основата на ученията на Исус (и други религиозни водачи) се корени идеята, че трябва да се обичаме, защото всички сме „едно“ и защото да мразим някого, означава да мразим себе си.

Исус инициира Епохата Риби с жертвата си - чрез жертване нашите „грехове“ са отмити. Рибите наистина са свързани със символите на „греховете“ или „кармичния багаж“, но също така и с възможността да бъдат освободени и изкупени чрез жертва и предаване.

Символът на „Риби“ - две риби, които плуват в различни посоки, но въпреки това са свързани с пъпна връв. Това изображение е символ на „егото“ и „душата“, които имат различни планове, но все пак са част от едно и също „цяло“.

Висшата цел на Ерата на Рибите е разбирането, че раздялата е просто илюзия и че можем да станем "отново цели", когато помирим Его и Душата, или ИН и ЯН частите от нашата психика.

Този процес на помирение не е лесен, но едва когато намерим вътрешното си единство, ще можем да осъществим стъпка в Епохата на Водолея с осъзнаване.

Епохата Водолей

Докато егото е отделено от душата, ние няма да имаме свобода и прогрес (висшето проявление на Водолей), а вместо това ще имаме разделение и ще продължим да се опитваме да използваме машини (оръжия, роботи или интернет), за да оправдаем едната страна на историята - или „егото”, или „душата”.

Въпреки това, рано или късно, в края на тази „космическа битка“, когато ще помирим ИН и ЯН и в крайна сметка ще открием „нов Ренесанс“ - или триумфа на най-високите ценности на Водолея: хуманизъм, знание , разум, иновации и хора, които работят за по-висша цел.

Докато преминаваме от Епохата на Риби към Епохата на Водолея, ще научаваме, че всеки индивид е важен. Всеки един от нас е роден с причина и всички ние можем да внесем своя принос в развитието на обществото. Всеки един от нас може да направи света по-добро място. Водолей е противоположният знак от Лъв. Лъвът е това, което ни прави уникални. Лъвът е създателят, водачът.

Водолеят извежда уникалните качества на Лъва на „следващото ниво“, поставяйки ги в по-висок контекст.

„Аз“ се измества от „Ние“ - за да можем да създадем нещо много по-голямо от обема на индивидуалните усилия. Но разбира се, за да стигнем до „Ние“, трябва да признаем уникалните качества на всеки човек.

В гръцката митология Водолей е Прометей, богът Титан, който е откраднал огън от боговете и го е дал на хората. Огънят, разбира се, е символ за светлината на знанието, но също така, Водолеят е символ за електричество и други видове възобновяеми енергийни източници

През тази нова епоха можем да очакваме да бъдат открити и масово разпространени нови видове енергии. Развитието и масовото разпространение на изкуствения интелект, космическите пътувания и връзките с други форми на живот. Краят на властните контролиращи фармацефтични "богове" от Епохата Риби, заместени от групово лечение или самолечение чрез отхвърляни или пък подценявани досега техники и науки.

Водолеят е най-глобалният знак на зодиака - той управлява мрежите и общностите въз основа на взаимна визия. През следващите 2000 години вече няма да има място за структури функциониращи отгоре надолу, йерархични култури или екстремни политически доктрини

Водолей е демократичен, егалитарен знак. Типовете системи работещи отгоре надолу, които доминират в нашето общество през последните хилядолетия, просто ще спрат да работят.

Ерата на Водолея ще дойде със съвсем различна „операционна система“ - нещо, за което все още няма исторически данни, поне през последните 26 000 години.

Ние, разбира се вече сме свидетели на влиянието на ерата на Водолея още от края на 18-ти век, с откриването на Уран (модерният владетел на Водолея), което също съвпада с откриването на електричеството две десетилетия по-рано.

 

Оттогава тези влияния се засилват, особено през последните 50 години.

 

Юпитер съвпад Сатурн 21-ви декември 2020г

 

Следващият преломен момент от „Епохата Водолей“ е 21-ви декември 2020г., когато Юпитер и Сатурн се срещат за първи път от хилядолетия, при 0° Водолей.

 

Какви са шансовете 2-те най-бавно движещи се видими планети от нашата Слънчева система да се срещнат точно на входа на Водолей? - Минимални.

 

Съвпадът между Юпитер и Сатурн на 21-ви декември 2020г. може да бъде последният „космически тласък“, който ще отбележи официалното начало на ерата на Водолея.

 

Промяната е зад ъгъла и ще дойде по-рано, отколкото очакваме. В момента се пише следващата глава от историята на човечеството, точно пред очите ни.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници