КНСБ се оттегли от преговорите

КНСБ се оттегли от преговорите
Ръководството на КНСБ е взело решение да се оттегли от насроченото за днес заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на КНСБ е взело решение да се оттегли от насроченото за днес заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на синдиката.

В съобщението се посочва, че причините за оттеглянето са „потъпкването на постигнатото след тежки преговори Национално споразумение и пренебрегването на предлаганите от КНСБ мерки за реформа и стабилизиране на пенсионната система“, предаде bTV.

От КНСБ посочват още, че са изпратили на министър-председателя Бойко Борисов, на министър Тотю Младенов и на социалните партньори пакета с предложения за стабилизиране на приходите в осигурителната система и за подобряване на контрола по разходите.

Според финансовия министър Симеон Дянков отсъствието на синдикатите на срещата на Националния съвет за тристранно сътрудничество не значи, че тя е нелегитимна и решенията, взети там, ще влязат в сила.

Пред журналисти Дянков съобщи, че ще се работи по темата държавните служители да плащат сами осигуровките си, ще се правят анализи за криминализиране на укриването на осигуровки от страна на работодателите, ще се обсъжда и въпросът ТЕЛК решенията да минат към НОИ.

#КНСБ #ръководство #Симеон Дянков #финансовия министър #министър #ТЕЛК #Бойко Борисов #Тотю Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници