Стоичков надъха яко националите преди похода към класиране за Мондиал 2022 (всичко преди мача)

Стоичков надъха яко националите преди похода към класиране за Мондиал 2022 (всичко преди мача)
A A+ A++ A

Христо Стоичков отново показа активност в социалните мрежи. Той надъха българския национален отбор преди важната среща срещу Швейцария на националния стадион "Васил Левски". Двубоят ще започне от 21:45 часа.

Това е първи мач от Група C в квалификациите за Световното първенство през 2022 година в Катар. Ето какво написа Камата на официалния си профил във Фейсбук:

"Няма място за повече отстъпление! Време е за битка! България никога не се предава!".

Мачът е довечера от 19:00 часа. Срещата е официален дебют за новия национален селекционер Ясен Петров. Пловдивския Джанини демонстрира оптимизъм преди квалификациите и с избора си на футболисти загатна, че готви изненади. За нов капитан на отбора бе избран Георги Костадинов.

Селекционерът не скри, че има очаквания, но реалностите ще проличат днес на терена.

"Трябва да излезем и да се справим с Швейцария. Никога няма да коментирам противника, а ще говоря само за нашия отбор. Убеден съм и се надявам, че имам най-доброто. Ще бъде интересно и за мен. В рамките на толкова малко дни ние тепърва се опознахме.

Имам някакви очаквания, но искам да видя момчетата в официален мач. Когато влезеш в битка, виждаш реално докъде ти стигат възможностите. Ние имаме някаква идея, но как са влезли в тази идея, ще разберем утре. Обичам да стъпвам на реални факти", заяви преди мача Петров. Специалистът добави, че вероятно ще съхрани нападателя Андрей Гълъбинив за битката с Италия.

Почти сигурно Пловдивския Джанини ще заложи на схема 3-5-2 като вече обяви, че очаква по-атакуващ футбол. 

На вратата се очаква да започне Пламен Илиев. В защита да действат Васил Божиков, дебютантът Даниел Димов, Петър Занев. Като халф-бекове вероятно ще действат Страхил Попов отдясно и Сисиньо отляво. Кристиян Малинов и новият капитан Георги Костадинов ще се изявяват като опорни халфове. Атаката ни вероятно ще е съставена от Димитър Илиев и бързите Георги Йомов и Кирил Десподов.

В лагера на Швейцария демонстрираха увереност. Селекционерът Владимир Петкович разполага с именити играчи, като звездата на тима Гранит Джака обяви, че смята "кръстоносците" и Италия за фаворити в групата. От своя страна Петкович заяви, че иска ранен гол на "Васил Левски" днес.

Той няма да разчита на Фабиан Шер, Бечир Омерагич и Ренато Щефен. Двубоят ни срещу Швейцария ще е 11-и в историята на противопоставянията срещу този съперник. Балансът е 4 победи за "кръстоносците", две за "лъвовете" и 4 равенства.

За последно двата тима са се срещали в официален двубой на 6 септември 2011 година в Базел, когато губим с 1:3 в европейска квалификация. Последният успех на България над този съперник е от 1992 година в приятелски мач като гост с 2:0.

#Христо Стоичков #национален отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"