HTC и Microsoft представят смартфоните Windows Phone 8X и 8S

HTC и Microsoft представят смартфоните Windows Phone 8X и 8S
A A+ A++ A

С излизането на Windows Phone 8, HTC, изглежда, започва да обръща много по-голямо внимание на платформата, тъй като тя може да се окаже от значение за успеха на компанията на пазара за смартфони. Това показват и двата нови телефона с платформата, които тайванската компания представи преди броени минути на събитие в Ню Йорк. След като Nokia получи по-специални права като партньор на Microsoft, HTC също е готова да се похвали с по-особено внимание от американския гигант и то е напълно заслужено, ако познавате историята на HTC. Доказателство за това откриваме в имената на новите модели - Windows Phone 8X и 8S съдържат в името си и названието на платформата.

Прави впечатление и промяната в дизайна. Моделите са с правоъгълна форма, вдъхновена от плочките в интерфейса на платформата, и са с корпуси, оцветени в различни матирани цветове, а задният панел е със заоблена и удобна за хващане форма. "Операционната система Windows Phone 8 ни вдъхнови, за да създадем един изцяло нов смартфон, и мисля, че успяхме да дадем на платформата устройства с невероятно добър дизайн, каквито тя наистина заслужава", коментира Питър Чу, изпълнителен директор на HTC. Windows Phone 8X е с unibody корпус и ще се предлага в редица цветни решения на корпуса като калифорнийско синьо, графитено черно, огненочервено или лимоненожълто. Windows Phone 8S пък ще заложи на домино (черно и бяло), яркочервено, морскосиньо и сиво, като прави впечатление двуцветното оцветяване на корпуса.

Следвайки примера на серията One X, в двата телефона се акцентира на висококачествения звук, осигурен от технологията Beats Audio, и способностите на камерата. Технологията на Beats Audio се предлага ексклузивно с телефоните на HTC и се отличава със звук, който е максимално близък до оригиналния, създаден в звукозаписно студио. На свой ред моделът Windows Phone 8X е оборудван с допълнителен аудиоусилвател, който подобрява звука както през 3.5 мм аудио жак, така и през високоговорителя на телефона - този случай удвоява силата му, без това да доведе до изкривяване. Така звукът е още по-впечатляващ, независимо дали слушате музика, играете игра или гледате филм. Мощността му е увеличена, което позволява ползването на по-големи слушалки и намалява изкривяването на звука.

По отношение на камерата за първи път HTC използва предни камери с резолюция 2.1МР, съчетана с бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив. Това осигурява по-качествено изображение при провеждане на видеоразговори, обхваща повече хора в кадъра и със сигурност ще е от полза за чат през Skype, който очакваме да бъде интегриран с Windows Phone 8. Това обаче все още не е обявено официално от Microsoft и ще се наложи да изчакаме за официално потвърждение. Основната камера на Windows Phone 8X е със 8MР BSI CMOS сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28 mm обектив с бленда f/2.0 и специалния чип HTC ImageChip, който обработва изображенията, преди те да бъдат компресирани в JPEG. И двата телефона имат хардуерен бутон за бърз достъп до камерата и могат да записват 1080р видео.

По отношение на екрана Windows Phone 8X от HTC е снабден с 4.3" Super LCD 2 екран с HD резолюция и оптична ламинация, която приближава екрана до защитното стъкло, а това намалява отблясъците и повишава цветопредаването. Самото стъкло е Gorilla Glass 2. Windows Phone 8S от HTC залага на 4" LCD екран, отново защитен с Gorilla Glass покритие, но с резолюция WVGA. Другите характеристики на 8X включват двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с честота 1,5GHz, 16GB вградена памет (без опция за повече) и 1GB RAM памет. 8S е с двуядрен процесор на 1GHz, 4GB вгрaдена памет и слот за microSD карта. Windows Phone 8X и 8S от HTC ще са на пазара в началото на ноември и ще се предлагат от 150 оператора в над 50 страни. В Европа устройствата ще достигнат до мрежите на големи телекоми като Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell и Avea.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници