Съпругата на мъжа стрелял в метрото: Имаше оръжие, но никой не е имал проблем с него

Съпругата на мъжа стрелял в метрото: Имаше оръжие, но никой не е имал проблем с него
A A+ A++ A

Никой не е имал проблем с мъжа ми. Това заяви пред бТВ Мая Петрова - съпругата на 62-годишния бивш военен Максим Петров, който простреля с 4 куршума 55-годишната Соня Павлова в мотриса по линия 1 на столичното метро, а след това се самоуби.

Петрова лаконично допълни, че няма обяснение за случилото се. По думите ѝ, с мъжа ѝ никога не са имали проблеми. Мая Петрова допълни, че съпругът ѝ притежавал оръжие отдавна.

На въпрос дали той е бил агресивен или нервен, жената отговори "Нормално". Съседите обаче определят стрелеца като изнервен и особен човек.

"Агресивен човек е. Странен тип е. С всеки буйства, с всеки има напрежение, скандали и разправии", казва един от комшиите на Максим Петров - Емил Глухов.

Максим е стрелял седем пъти в метрото с личния си пистолет "Макаров". Засега не е ясно дали го е направил от ревност, че Соня заминава, или от гняв, че го е отхвърлила.

55-годишната жена, която сега се бори за живота си в реанимацията на УМБАЛ "Света Анна", работела от 8 години в Австрия, грижела се за възрастни хора и именно там се запознала с бившия военен. Максим Петров също работил в Австрия, но от началото на май започнал работа в столична охранителна фирма.

По думите на съпруга на Соня - Богомил Павлов, тя и Максим Петров са пътували заедно от Виена до София с автобус няколко пъти. За притесненията си жената обаче споделила не с него, а с дъщеря им.

"С нищо пред мен не е показала, че има проблем. Може би е решила, че сама ще го реши. Но е споделила с дъщеря ни, че някакъв много я харесвал, че много я такова, че тя го отблъсквала, той бил нахален. Ма, кажи ми, бе, душичко. Кажи ми. Аз ще намеря начин да организирам хората и да го сгънем на четири, примерно ти казвам. Проблемът е бил с този мъж, който вчера я простреля в метрото", допълни Павлов.

Обяснява си стрелбата с яростта на настоятелен, но отхвърлен обожател.

"Мъжът може да го направи. Мъжът е болен, когато се чувства отритнат", казва Богомил Павлов.

 

 

#метро #жена #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »