Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците - на един площад

Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците - на един площад
A A+ A++ A

В Бургас днес се организират едновременно Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците. Събитията са планирани за следобедните часове на едно и също място - площад „Тройката“.

Шествие, речи и скандирания са предвидени за организирания днес първи Бургас прайд, каза неговият инициатор Руси Милев. Целим да постигнем пълно равноправие и толерантност, да бъде признат статута на ЛГБТ общността, посочи той.

„След моята изнесена реч ще започнат скандирания, ще имаме и шествие. Показността, която ние излагаме на показност, точно тя може да доведе до промяна. Защото ако си мълчим няма как да се случат нещата“.

Мотото на прайда е „Любовта е по силна от омразата“. Откриването му е от 16 часа зад паметника на площад „Тройката“, след което е планирано да премине в шествие.

Политици, общественици и представители на различни организации инициираха контрасъбитие, което ще  започне по същото време на метри от прайда.

„Ние нямаме нищо против всеки да се обича, с когото прецени, но това трябва да се случва в домашни условия и никой няма право да развращава младото поколение“, каза Звезделина Каравелова от партия „Възраждане“.

Прайдът бе заклеймен и от сливенският митрополит. Очаква се сериозно полицейско присъствие по време на събитията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници